Κριτική Οικονομάκου για τις θέσεις του Μ. Μάκαρη

Κριτική Οικονομάκου για  τις θέσεις του Μ. Μάκαρη

Τα πρώτα…. πυρά κριτικής για τις θέσεις της υπό σύσταση δημοτικής παράταξης με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη έπεσαν από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας, Δ. Οικονομάκου.
Όπως σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση, «στις πρώτες ανακοινώσεις του κ. Μάκαρη ήταν έκδηλη η αγωνία του να παρουσιαστεί ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Σε πολλά σημεία της ομιλίας του ανέφερε τις λέξεις ανεξάρτητος – ανεξάρτητη κίνηση, για να γίνει πιστευτός, για να ψαρέψει ψήφους σε θολά νερά. Η εικόνα και τα γραπτά, όμως, λένε άλλα!
Στη συνέντευξη ο κ. Μάκαρης είχε δίπλα του εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και των Οικολόγων, δείχνοντας το στίγμα του. Με αυτούς θα πορευτεί, αυτή την πολιτική θα ακολουθήσει.
Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Όλοι οι δήθεν ανεξάρτητοι – ακομμάτιστοι, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ακολούθησαν πιστά την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της Ε.Ε., είτε είχαν αριστερό είτε δεξιό πρόσημο (ιδιωτικοποιήσεις, φορομπηξία, ελαστικές εργασιακές σχέσεις). Άλλωστε, τώρα όλοι δηλώνουν ανεξάρτητοι, δε θέλουν χρίσματα, ενώ υπογείως κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τους στηρίξουν κόμματα και μηχανισμοί.
Το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης ομιλίας θα μπορούσε να αποτελεί και κομμάτι ομιλίας του κ. Νίκα. Ευχολόγια και ανέξοδες υποσχέσεις, που εντάσσονται στην ίδια λογική, στην ίδια κατεύθυνση. Ο κ. Μάκαρης απέφυγε να αναφερθεί στην Ε.Ε., τις ιδιωτικοποιήσεις, τα τέλη, τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, στη διεκδίκηση αντιπλημμυρικών, αντισεισμικών, αντιπυρικών έργων υποδομής.
Από τις δηλώσεις του κ. Μάκαρη μπορεί ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του. Θέλει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο με άλλον χαλίφη στη θέση του χαλίφη, να είναι αυτός στο τιμόνι του Δήμου Καλαμάτας, που θα ακολουθήσει, όμως, την ίδια πολιτική διαχείρισης.  
Για να γίνουν, όμως, στο Δήμο Καλαμάτας – όπως και σ’ όλους τους Δήμους πανελλαδικά- έργα, υπηρεσίες και κοινωνική πολιτική για το συμφέρον των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών, χρειάζεται ρήξη και ανατροπή με το σημερινό σύστημα».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη