Ανησυχία από ζέστη, σκόνη και δάκο για τους ελαιοπαραγωγούς

Ανησυχία από ζέστη, σκόνη και δάκο για τους ελαιοπαραγωγούς

Ανησυχία για την καρπόδεση προκαλούν τα φαινόμενα των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, της αφρικανικής σκόνης και της λασποβροχής σε πολλές περιφέρειες της χώρας.
Αρμόδιοι γεωπόνοι από διάφορες περιοχές με τους οποίους επικοινώνησε το olivenews τόνισαν ότι, αν συνεχιστούν οι αυξομειώσεις στις κατά τόπους θερμοκρασίες που παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες, οι συνέπειες μπορεί να αποβούν σοβαρές, ενώ η αιωρούμενη σκόνη από τη Σαχάρα θα επιτείνει το πρόβλημα μόλις ανοίξουν τα άνθη. Τα συγκεκριμένα καιρικά φαινόμενα δημιουργούν έντονες ανησυχίες σε παραγωγούς και γεωπόνους, μετά και τα  προβλήματα που οδήγησαν στην καταστροφική περυσινή παραγωγή ελαιολάδου.
 
Ανησυχία και για το δάκο
Την αγωνία τους εκφράζουν οι αγρότες και ειδικά οι ελαιοπαραγωγοί για τη δακοκτονία, καθώς υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις για την αποτελεσματικότητα των μεθόδων που ακολουθούνται. «Το υπουργείο για άλλη μια χρονιά αφήνει τους παραγωγούς έρμαιο των καιρικών φαινομένων και του δάκου» – δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ), Γιώργος Τζωρτζάκης, τονίζοντας ότι  ενώ οι παραγωγοί ζητούν εδώ και τρία χρόνια αλλαγή των διαδικασιών, αλλαγές γίνονται, αλλά… προς το χειρότερο.
ΠΗΓΗ: olivenews.gr