Σύσκεψη για τη διασταύρωση Φαρών και Μαυρομιχάλη

Σύσκεψη για τη διασταύρωση Φαρών και Μαυρομιχάλη

Χρειάστηκαν δεκάδες αυτοκίνητα να πάνε στα συνεργεία, άλλοι τόσοι δημότες στο νοσοκομείο και αρκετά καταστήματα να υποστούν ζημιές για να… δεήσει ο Δήμος Καλαμάτας να πάρει κάποια μέτρα, έστω και… υπό το βάρος της προεκλογικής περιόδου.
Έτσι, σύσκεψη για τη λήψη κατάλληλων μέτρων προς αποφυγή ατυχημάτων στη διασταύρωση Φαρών και Μαυρομιχάλη, πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή καταστηματαρχών και κατοίκων, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.
Στο προαναφερθέν σημείο, όπου υπάρχει STOP, συμβαίνουν, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, συχνά ατυχήματα με την εμπλοκή αυτοκινήτων, ενώ ορισμένες φορές οχήματα εκτρέπονται από την πορεία τους και προκαλούν ζημιές σε καταστήματα.
Οι περίοικοι επεσήμαναν την επικινδυνότητα στη διασταύρωση αυτή και ζήτησαν να εγκατασταθεί φωτεινός σηματοδότης. Αποφασίσθηκε να τοποθετηθούν άμεσα «μάτια γάτας» σε ικανό πλάτος επί της οδού Φαρών, βόρεια της οδού Μαυρομιχάλη και επιπλέον να γίνει προμήθεια κατάλληλων πινακίδων (φωτιζόμενων STOP).
Επίσης, από την επόμενη εβδομάδα η Υπηρεσία θα αρχίσει μετρήσεις κυκλοφορίας για την αξιολόγηση της προτεραιότητας της οδού Μαυρομιχάλη, η οποία ενδεχομένως θ’ αλλάξει.
Α.Π.