Συναντήσεις με τους εναπομείναντες Μεσσήνιους περιφερειακούς συμβούλους της «Νέας Πελοποννήσου», αλλά και με τους Διευθυντές των υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, είχε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος από νωρίς το πρωί βρέθηκε στο γραφείο του παραιτηθέντα αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παν. Αλευρά.
Ο κ. Τατούλης, ανακοίνωσε ότι το Σάββατο θα γίνει ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων της Μεσσηνίας για την εκλογή του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα μέχρι τις εκλογές, ενώ απέδωσε στους αποχωρήσαντες συμβούλους του, Γ. Δέδε και Παν. Αλευρά, υπαρξιακά προβλήματα.
Στόχος του, ωστόσο, όπως είπε, είναι η ολοκλήρωση του έργου του στη Μεσσηνία, όπου εκτελούνται έργα άνω των 50 εκατ. ευρώ.
«Υλοποιήσαμε τη συμφωνία με τους πολίτες»
Ο κ. Τατούλης, έκανε λόγο για συνάντηση εργασίας με στόχο τη επίσπευση του έργου που υλοποιείται.
«Εμείς δουλεύουμε μέχρι τελευταία στιγμή και αυτό είναι το κρίσιμο στοίχημα. Οι πολίτες ενδιαφέρονται κυρίως για το αποτέλεσμα αυτού του έργου και χαίρομαι που το έργο που έχει επιτελεστεί αναγνωρίζεται απ’ όλους. Είναι σπουδαίο και πρωτόγνωρο έργο και αποτέλεσμα της μεγάλης μας ικανότητας σε δύσκολους καιρούς να βρίσκουμε τις αντίστοιχες πιστώσεις και επενδύσεις για να το υλοποιούμε. Αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία εκτελείται έργο, από το ΠΔΕ και από τα άλλα προγράμματα που εγώ μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες μου έφερα στην περιφέρεια, πάνω από 50 εκατ. ευρώ», τόνισε ο περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας ότι το συνολικό έργο έχει υπερβεί κατά πολύ τη συμφωνία που είχε κάνει η «Νέα Πελοπόννησος» με τους Μεσσήνιους.
Εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι οι πολίτες θα τον εμπιστευτούν και για την επόμενη 5ετία, υπογραμμίζοντας ότι τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρουν «ούτε οι θεατρινισμοί, ούτε οι τυχοδιωκτισμοί, ούτε οι προσωπικές στρατηγικές» και «δεν θέλουν αλεξιπτωτιστές και ανθρώπους που πέρασαν απλώς για να επιτύχουν τους δικούς τους προσωπικούς στόχους», αλλά ξέρουν ποιοι δουλεύουν για το συμφέρον τους.
«Έχουν υπαρξιακά προβλήματα»
Απαντώντας σε ερωτήσεις, αρχικά απάντησε για τις παραιτήσεις και τις κατηγορίες που εκτόξευσαν οι κ.κ. Δέδες και Αλευράς. Ο περιφερειάρχης, αναρωτήθηκε γιατί όλο αυτό τον καιρό, δεν είχαν ασκήσει κριτική στα θέματα που έθιξαν τώρα και συμπλήρωσε:
«Και οι δύο παραιτηθέντες, είπαν ότι το έργο που έχει επιτελεστεί στη Μεσσηνία και στην Κορινθία είναι τεράστιο. Εάν αυτό το έργο έχει επιτελεσθεί από έναν άνθρωπο που δεν τους είχε δώσει αρμοδιότητες, από έναν άνθρωπο συγκεντρωτικό, αλλά το αποτέλεσμα είναι τέτοιο, τότε αυτό είναι που ενδιαφέρει τον πολίτη, το αποτέλεσμα. Όλο αυτό το διάστημα, δεν είχαν τη δύναμη να πουν καμία κουβέντα. Η κριτική που ασκήθηκε είναι ως δικαιολογία του υπαρξιακού δικού τους προβλήματος. Οι πολίτες δεν ασχολούνται όμως με τα υπαρξιακά προβλήματα του ενός και του άλλου. Στα μέρη μας είναι ξεκάθαρη η άποψη: η αχαριστία είναι ένα θέμα που ο πολίτης το κυνηγάει, με εξαιρετικά βίαιο τρόπο».
Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι τιμά το εγχείρημα των παραιτηθέντων, να κατέβουν στις περιφερειακές εκλογές, αλλά σε ότι αφορά τη αντίδρασή τους για στήριξη της ΝΔ στη «Νέα Πελοπόννησο», είπε πως μπορεί στο συνδυασμό τους να εμφανισθούν πρόσωπα, όχι απλώς μέσα στο χώρο της ΝΔ, αλλά με σκληρές κατά περιόδους πολιτικές τοποθετήσεις.
Σε άλλο σημείο, ο κ. Τατούλης, είπε ότι οι παραιτηθέντες ζητούσαν το χρίσμα του ΠαΣοΚ και το ανάγκασαν να κάνει δημοσκόπηση, αλλά μάλλον αυτή έδειξε διαφορετική προσέγγιση από αυτή που περίμεναν και «τώρα πλέον κατεβαίνουν ανεξάρτητοι, όταν δεν μπορούν να βρουν στήριγμα πουθενά».
Σε ότι αφορά την αντικατάσταση του κ. Αλευρά, ο κ. Τατούλης, είπε ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία όπως προβλέπεται από το νόμο. Όπως διευκρίνισε η αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου, το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι θα συνέλθουν σε συνεδρίαση οι σύμβουλοι της Μεσσηνίας, υπό την προεδρεία της ως πλειοψηφούσας συμβούλου και θα εκλέξουν τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας
Τέλος για την απουσία από την χθεσινή συνάντηση του περιφερειακού συμβούλου Κώστα Τσαπόγα, σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τατούλης είπε ότι δεν έχει παραιτηθεί, αλλά είναι γνωστή η θέση του και δεν ξεκαθάρισε αν κλήθηκε ή όχι στη συγκεκριμένη συνάντηση.
Της Βίκυς Βετουλάκη