Παραχωρήσεις ακινήτων της Μεσσηνίας και στο ΤΑΙΠΕΔ


Μία σημαντική ερώτηση με θέμα τις προθέσεις του αρμόδιου υπουργείου για εντάξεις στο ΤΑΙΠΕΔ δημόσιων χώρων στη Μεσσηνία κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.
Όπως αναφέρεται σε αυτή, «μέσω του ΤΑΙΠΕΔ διαπράττεται ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα εργαλείο της τρόικας που επιχειρεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έχει γίνει στην Ευρώπη μετά το 1991, που ξεπουλήθηκαν όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις της Ανατολικής Γερμανίας.
Το ΤΑΙΠΕΔ δημιουργήθηκε με την πρόφαση  της προώθησης του δημοσίου συμφέροντος. Στην πραγματικότητα, όμως, λειτουργεί με στόχο  το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες “επενδυτές”. Το υπουργείο Οικονομικών δε διστάζει να “περνάει” στο ΤΑΙΠΕΔ ακόμη και ακίνητα μεγάλης ιστορικής σημασίας (προσφυγικά). Το ΥΠ.ΟΙΚ. ξεπουλάει σε εξευτελιστικές τιμές ακίνητα του Δημοσίου στους ιδιώτες και στη συνέχεια τα ενοικιάζει από αυτούς, εξασφαλίζοντάς τους κέρδη.
Με απόφαση της συγκυβέρνησης “πέρασαν” στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν, εκτάσεις- φιλέτα εκατοντάδων στρεμμάτων, που μέχρι τώρα ήταν δημόσιες και διαθέσιμες στους πολίτες, που βρίσκονται στους Νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας.
Συγκεκριμένα, προς ξεπούλημα οδεύουν οι παρακάτω παραλίες: στη Μεσσηνία, 535 στρέμματα παραλίας στη Γιάλοβα, 44 στρ. παραλιακής έκτασης στη Γιάλοβα – Διβάρι, 220 στρ. παραλία στην Μπούκα-Βελίκα Μεσσήνης, 48 στρ. παραλία στην περιοχή “Κορδία” Καλαμάτας (Γουλιμίδες), 19,5 στρ. παραλιακή έκταση μπροστά στο λιμανάκι στο Πεταλίδι Μεσσήνης».