Αντώνης Σαμαράς για ΣΥΡΙΖΑ: Ανήκει στην εποχή των παγετώνων και των δεινοσαύρων


Δεν μπορούσε να φύγει από τον κόσμο το αυτοκίνητο 
Την πρώτη του προεκλογική ομιλία έκανε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων για τους Δήμους, τις Περιφέρειες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Μάλιστα, η θερμή υποδοχή και «αποθέωση» που επιφύλασσαν οι πάνω από 300 ΟΝΝΕΔίτες που βρίσκονταν από ώρα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, μαζί με τον Σάκη Ιωαννίδη, «ανάγκασαν» τον Αντώνη Σαμαρά να αλλάξει τον πρόλογο της ομιλίας του και να αφιερώσει 5 λεπτά, μιλώντας για την επιτυχία της ΔΑΠ-ΝΔΦK και το θρίαμβο στις φοιτητικές εκλογές της περασμένης Πέμπτης.
Από την Τρίπολη ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο ότι εκπροσωπούν «ό,τι πιο παλιό και ό,τι ξεπερασμένο υπάρχει».
Μεταξύ άλλων, σχολίασε πως δεν είναι «Νέα Ελλάδα» όσοι δεν στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις και δίνουν μάχη ενάντια στις επενδύσεις. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, υπογράμμισε πως όλοι όσοι υποστηρίζουν τα παραπάνω δε φέρνουν καμία αλλαγή στον τόπο, αλλά ανήκουν στην εποχή των παγετώνων και των δεινοσαύρων.
Για την κίνηση της Κουμουνδούρου να «κλέψει» το σύνθημα «Νέα Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήταν τόσος ο πανικός τους που υιοθέτησαν το σύνθημά μας, αλλά δεν μπορούν να υιοθετήσουν και το έργο μας. Το σύνθημά μας είχε τέτοια απήχηση, που το πήραν ακόμη και αυτοί που πολεμάνε τη Νέα Ελλάδα».
Στη συνέχεια απάντησε και στον Μανώλη Γλέζο, τονίζοντας πως «αν ο κόσμος πίστευε πως η λύση είναι ο εσωτερικός δανεισμός, τότε θα είχαμε μαζική φυγή καταθέσεων. Δεν τους πιστεύει όμως».
Ανάμεσα σε αυτούς που παρευρέθησαν για να ακούσουν τον πρωθυπουργό ήταν οι Θανάσης Δαβάκης, Γιάννης Ανδριανός, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Θάνος Μπούρας, αλλά και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Χριστόδουλος Στεφανίδης, Γιώργος Αμυράς και Θωμαή-Φωτεινή Κωνσταντοπούλου.
Στο Πνευματικό Κέντρο βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, και εκ νέου υποψήφιος, Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να εκφράσει τη στήριξή του στον πρωθυπουργό.
Να σημειωθεί πως στιγμές από το 1989 και τις σκληρές αντιπαραθέσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Ανδρέα Παπανδρέου θύμισε το σκηνικό μετά το τέλος της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στην Τρίπολη. Ο λόγος είναι πως επί 15 λεπτά το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο πήγαινε… σημειωτόν, αφού λόγω του πλήθους που το είχε κατακλύσει δεν μπορούσε να αποχωρήσει!

φωτογραφίες: arcadiaportal.gr