Άγνωστοι μπήκαν στο Κοινωνικό Ιατρείο και τη Σχολή Νοσοκόμων (φωτογραφίες)


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους υπευθύνους του Κοινωνικού Ιατρείου, αλλά και εκείνους της Σχολής Νοσηλευτικής, χθες το πρωί, αφού έγινε παραβίαση ενός παραθύρου του ισογείου, που μάλιστα διαθέτει κάγκελα, και «επισκέπτες» τρύπωσαν στο κτήριο.
Το περίεργο είναι ότι δεν έχει αφαιρεθεί κάτι, ούτε καν ηλεκτρονικοί υπολογιστές που υπήρχαν στο σημείο εισόδου- εξόδου των εισβολέων. Το μόνο που ήταν εμφανές ήταν το κομμένο κάγκελο στο παράθυρο, αλλά και μια μικρή αναστάτωση σε δυο σημεία του κτηρίου.
Από την πλευρά της Σχολής Νοσοκόμων, η διευθύντρια Ελπίδα Γεοργιουδάκη μάς είπε ότι υπήρχε μια μικρή αναστάτωση στο γραφείο της, αλλά δεν έλειπε κάτι. Για την ίδια, πρώτη έγνοια ήταν να μην έχουν κλαπεί ή καταστραφεί γραπτά ή θέματα, μια και για τη σχολή είναι περίοδος εξεταστικής, όμως όλα ήταν στη θέση τους, εκτός του λουκέτου που παραβίασαν οι άγνωστοι για να μπουν στο συγκεκριμένο χώρο.
Από την πλευρά του Κοινωνικού Ιατρείου, ο Τάσος Πουλόπουλος δήλωσε στο «Θάρρος» ότι το συμβάν είναι εξαιρετικό λυπηρό «αφού έχουμε για δεύτερη φορά διάρρηξη και, από ό,τι φαίνεται, αυτή τη φορά δεν πήραν τίποτα. Από αυτό και μόνο ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Πιστεύω ότι είναι πράξεις εκφοβισμού, γιατί, αν ένας τοξικομανής ήθελε να πάρει κάτι για να εξασφαλίσει τη δόση του ή οι τσιγγάνοι, τέλος πάντων, οι κακοποιοί, θα μπορούσαν να πάρουν κάτι και να πούμε εμείς ότι κάτι κλάπηκε. Το θέμα είναι, όμως, ότι δεν κλάπηκε τίποτα.
Απλώς, όπως η πρώτη κλοπή, μας έφερε πίσω στο πληροφοριακό σύστημα, που ακόμα δεν έχουμε αντικαταστήσει, και ένας τεράστιος όγκος δουλειάς έχει μείνει πίσω. Έτσι και αυτή τη φορά στοχεύουν αλλού. Μάλλον στοχεύουν στην ψυχολογική μας αντοχή και στη θέλησή μας, να είναι σίγουροι όμως ότι δε θα την καταβάλουν.
Πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό ότι εδώ δουλεύουν εθελοντές. Όσοι έρχονται το κάνουν γιατί πιστεύουν στην αλληλεγγύη και ότι στις δύσκολές στιγμές που περνά η πατρίδα μας, καλό είναι να ενεργοποιηθούμε όλοι, για να μπορέσει ο ένας να στηρίξει τον άλλον και να βγούμε όρθιοι. Κάποιους τους ενοχλεί αυτό».  

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες Στασινός Μουτσούλας