Ιταλός μαχαίρωσε θανάσιμα σκύλο σε παραλία των Γαργαλιάνων


Αντιμέτωπος με τις βαρύτατες κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κακοποίησης ζώου, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας είναι ένας 70χρονος Ιταλός που το απόγευμα της Τρίτης μαχαίρωσε θανάσιμα σκύλο στην παραλία της Χρυσής Ακτής στο Μάτι Γαργαλιάνων και απείλησε την οικογένεια των Ελλήνων ιδιοκτητών του, που είναι κάτοικοι Γαργαλιάνων.
Το συμβάν, που έχει συγκλονίσει την περιοχή, σημειώθηκε γύρω στις 7.30 και όπως είπε στο «Θ», με δάκρυα στα μάτια και τρεμάμενη φωνή, η ιδιοκτήτρια του άτυχου σκύλου, Φαίδρα Γιαννακοπούλου, «με τα τρία παιδιά μου πήγαμε μια βόλτα στη θάλασσα, με το σκύλο μας. Δεν υπήρχε κανένα άτομο εκεί, δύο κυρίες ήταν πάρα πολύ μακριά και είπε ο μικρός να αφήσουμε λίγο το σκυλί να παίξει. Πριν, όμως, ο γιος μου έλεγξε εάν υπήρχε κόσμος τριγύρω ή άλλα σκυλιά. Πήγαμε, λοιπόν, και αφήσαμε το σκυλί να παίξει. Βλέποντάς μας ο κύριος αυτός, πάει και ανοίγει το τροχόσπιτο και βγήκε το σκυλί του έξω, ελεύθερο και πήγε – το σκυλί του – απειλητικά προς το δικό μας. Το δικό μας – δεν ξέρω εάν φοβήθηκε ότι το άλλο θα φάει το παιδί μας -, και άρχισαν τα σκυλιά να μαλώνουν. Έτρεξε ο γιος μου να χωρίσει τα σκυλιά και η κυρία του σκυλιού από το τροχόσπιτο φώναζε. Ο γιος μου είχε βάλει τα χέρια του στο δικό μας το σκύλο, για να γλιτώσει το άλλο το σκυλί και να τα χωρίσει. Ο κύριος είχε πάρει ένα ξύλο και χτυπούσε το σκύλο μας. Μετά που πέταξε το ξύλο, φώναξε στην κυρία και εκείνη του πέταξε ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο. Εκεί που έπεσε το κουζινομάχαιρο, ήταν δίπλα η κόρη μου. Της φώναξα να το πετάξει μακριά, γιατί φοβήθηκα μη μας κάνει κακό με το μαχαίρι. Το κοριτσάκι το πήρε και το έκρυβε πίσω από την πλάτη του. Αυτός προσπαθούσε να της το πάρει, αλλά το παιδί απομακρύνθηκε αρκετά. Αφού είδε, εκείνος, ότι δεν μπορούσε να πάρει το μαχαίρι, φώναξε στην κυρία και εκείνη του πέταξε εκεί ένα άλλο μαχαίρι. Εγώ τραβούσα το σκύλο μας και εκείνος ενδιάμεσα στα δικά μου χέρια, φέρνει το μαχαίρι και του το χώνει με δύναμη στην κοιλιά. Το μαχαίρι σπάει και μένει η λαβή μέσα. Το έσπρωξα και τράβηξα τη λαβή από την κοιλιά του σκύλου μας. Ο γιος μου προσπαθούσε να χωρίσει τα σκυλιά, αλλά ο κύριος δεν έκανε τίποτα. Μόνο που μαχαίρωσε το σκύλο μας, προσπαθούσε να σκοτώσει το σκύλο μας. Όταν απομακρύναμε εμείς τα σκυλιά και ο σκύλος μας ήταν με τα έντερα κάτω, ο γιος μου του είπε ότι θα πάει στην Αστυνομία και εκείνος με τα μαχαίρια στα χέρια επιτέθηκε προς το παιδί μου».
Στη συνέχεια η κα Γιαννακοπούλου με τα παιδιά της μετέφεραν το σκύλο τους σε κτηνιατρείο στους Γαργαλιάνους, καθώς έφερε βαθύ τραύμα στην αριστερή άνω κοιλιακή χώρα. Μέχρι να φτάσει στο κτηνιατρείο είχε χάσει πολύ αίμα. Παρά τις προσπάθειες της κτηνιάτρου Μαρίας Παναγοπούλου, ο σκύλος λίγες ώρες αργότερα κατέληξε.
Ο 70χρονος Ιταλός ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα το μεσημέρι στον ανακριτή Κυπαρισσίας.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου