Αδελφή Πόλας Ρούπα: Έσπασαν την πόρτα χωρίς να αρνηθούμε την είσοδό τους


Την εισβολή των ανθρώπων της ΕΛΑΣ στο διαμέρισμα που κατοικεί, στην Καλαμάτα, μαζί με την άρρωστη μητέρα της και την προκλητική παρακολούθησή τους, καταγγέλλει με επιστολή της η Χριστίνα Ρούπα, αδερφή της καταζητούμενης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη
Στην επιστολή που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, η Χριστίνα Ρούπα υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί δε βρήκαν «φυσικά το παραμικρό, αφού ουδεμία σχέση έχουμε με οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα» και καταγγέλλει την πρακτική αυτή, «που οδήγησε στη διακύβευση της ηρεμίας μας, προπάντων της μητέρας μου, η οποία έχει σοβαρά προβλήματα υγείας».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής: «Με αφορμή τη σύλληψή του Νίκου Μαζιώτη, συντρόφου της αδερφής μου Πόλας Ρούπα, εγώ και η μητέρα μου, Ειρήνη, τις τελευταίες ημέρες υφιστάμεθα ένα βάναυσο βιασμό της προσωπικότητάς μας, από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της χώρας.
Από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί, αφού έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματός μας, που βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμάτας, χωρίς εμείς ν’ αρνηθούμε την είσοδό τους, εισέβαλαν στο χώρο που κατοικούμε, ερεύνησαν τα πάντα, χωρίς να βρουν φυσικά το παραμικρό, αφού ουδεμία σχέση έχουμε με οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.
Όμως, δε σταμάτησαν σε αυτό. Καθημερινά δεχόμαστε επισκέψεις από άνδρες της ασφάλειας, χτυπήματα στα κουδούνια, εμφανέστατα δε και προκλητικά, μονίμως παρακολουθείται κάθε κίνησή μας, με κάθε τρόπο και κυρίως με την παρουσία αστυνομικού ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας μας.
Απευθύνομαι δημόσια και καταγγέλλω την παραπάνω κατάσταση, που οδήγησε στη διακύβευση της ηρεμίας μας, προπάντων της μητέρας μου, η οποία έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Προειδοποιώ κάθε υπεύθυνο για τις συνέπειες των παραπάνω φασιστικών συμπεριφορών, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να τις ανεχτώ άλλο και θα προβώ σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια».
Α.Π.