Συμβασιοποιούνται 7 σημαντικά έργα Υγείας στη Μεσσηνία


Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες επτά σημαντικών έργων του τομέα Υγείας στη Μεσσηνία και αναμένεται το επόμενο 15νθήμερο η υπογραφή των συμβάσεων από το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γεώργιο Μπέζο, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη και τους αναδόχους.
Ειδικότερα, πρόκειται για επτά σημαντικά έργα ενταγμένα το προηγούμενο διάστημα στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 3.538.000 ευρώ.
Αυτά είναι:
-Προμήθεια εξοπλισμού μαγειρείων-πλυντηρίων, π/υ 545.000 ευρώ
-Προμήθεια συγκροτήματος παραγωγής οξυγόνου, π/υ 558.000 ευρώ
-Προμήθεια εξοπλισμού μηχανογράφησης, π/υ 245.000 ευρώ
-Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση των Η/Μ, π/υ 400.723 ευρώ
-Κατασκευή Π.Ι Μεθώνης- Δήμου Πύλου-Νέστωρος, π/υ 270.000 ευρώ
-Κατασκευή Π.Ι Βλαχόπουλου- Δήμου-Πύλου Νέστορος, π/υ 260.000 ευρώ
– Αναδιαρρύθμιση ισογείου των εξωτερικών ιατρείων-Διοίκησης του Γ.Ν-Κ.Υ. Κυπαρισσίας, π/υ 1.250.000 ευρώ.
Ταυτόχρονα, πολύ καλά προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Π.Ι Πεταλιδίου, προϋπολογισμού 307.000 ευρώ.
Εν αναμονή της υπογραφής των συμβάσεων και της έναρξης των εργασιών των ανωτέρων έργων, ο κ. Μπέζος δήλωσε: «Νιώθουμε  ικανοποιημένοι που καταφέραμε και ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση της ωρίμανσης, της ένταξης και της διαγωνιστικής διαδικασίας-ανάθεσης επτά σημαντικών έργων Υγείας στη Μεσσηνία. Επτά έργων που θα συμβάλουν  καθοριστικά τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας των υγειονομικών υπηρεσιών όσο και στην εξοικονόμηση οικονομικών πόρων. Τώρα πια μας απομένει η δεύτερη και τελευταία φάση της υλοποίησης των έργων.
Στόχος μας είναι το 2015 να μας βρει με την ολοκλήρωση και την παράδοση αρκετών από αυτών. Για αυτό και το επόμενο διάστημα θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά την πορεία τους.
Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στους συνεργάτες μου και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που έφεραν σε πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο.
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, όπως και το διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, συμπατριώτη μας και δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, για τη συνεργασία και τη συνεχή τους αρωγή και στήριξη».