Τη Δευτέρα θα απολογηθεί ο 55χρονος για τη χασισοφυτεία


Προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα πήρε ο 55χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη το βράδυ να καλλιεργεί 114 χασισόδεντρα κοντά στην κοίτη του ποταμού της Βελίκας.
Το απόγευμα της Πέμπτης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καλαμάτας, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Το 2007 είχε συλληφθεί και πάλι για την καλλιέργεια χασίς (137 δενδρύλλια) στην ίδια περιοχή και με τον ίδιο τρόπο.
Έπειτα από πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν τις προηγούμενες ημέρες τη φυτεία, την οποία είχε αναπτύξει μέσα σε φαράγγι. Αφού κατέβαινες σε βάθος 300-400 μέτρων, κοντά στην κοίτη του ποταμού, έφτανες σε αυτή. Εκεί είχε αναπτύξει τα φυτά σε αναβαθμίδες, ενώ είχαν ύψος από 0,5 έως 2,5 μέτρα. Κοντά στην κοίτη είχε τοποθετήσει βενζινοκίνητη αντλία, με την οποία ανέβαζε νερό στη φυτεία και πότιζε τα χασισόδεντρα με δίκτυο πλαστικών σωλήνων και διακλαδωτές που είχε απλώσει.
Την Τετάρτη το βράδυ οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών φύλαξαν στη φυτεία και λίγο πριν από τις 10.00 είδαν τον 55χρονο να μπαίνει και να περιποιείται τα φυτά. Τότε τον συνέλαβαν. Πάνω του είχε ένα σακίδιο, στο οποίο, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν κάνναβη βάρους 7 γραμμαρίων, σπόροι κάνναβης βάρους 4,4 γραμμαρίων, καθώς κι ένα μικρό μπουκάλι με βενζίνη.
Ο 55χρονος δεν αντιστάθηκε και παραδέχτηκε τις πράξεις του.
Β.Β.