Ημερίδα υποστήριξης Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης


Ως συλλογικό όργανο των απόδημων Μεσσηνίων που ζουν στις χώρες της Ευρώπης, με έδρα την Καλαμάτα, λειτουργεί ο «Μεσσηνιακός Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος» (Μ.Ε.Σ.). Είναι δε μέλος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και συμμετέχει στα όργανα και τις δράσεις της.
Μέλη του μπορούν να είναι κάθε Μεσσήνιος ή φίλος της Μεσσηνίας που διαμένει στην Ευρώπη. Η διαδικασία προβλέπει υποβολή αίτησης στον εκπρόσωπο κάθε χώρας, ενώ δεν υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των μελών.
Σκοπός του Μεσσηνιακού Ευρωπαϊκού Συνδέσμου είναι η προβολή και προώθηση των μεσσηνιακών και εθνικών θεμάτων, η διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, η συμπαράσταση στα προβλήματα των ομογενών και η ενίσχυση κάθε δράσης για την πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη της Μεσσηνίας.
Για όσους επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά, οργανώνεται Εβδομάδα των Μεσσηνίων της Ευρώπης στην Καλαμάτα, από τη Δευτέρα 21 έως την Παρασκευή 25 Ιουλίου. Στα γραφεία της Αμφικτυονίας, οδός Βύρωνος 67 και Σωκράτους, από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι, μέλη της, όπως και του Μ.Ε.Σ., θα υποδέχονται κάθε φίλο Μεσσήνιο της Ευρώπης, αλλά και τους απανταχού ομογενείς.
Η εβδομάδα θα κλείσει το Σάββατο, 26 Ιουλίου, με ημερίδα στο ξενοδοχείο Ρεξ, από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι. Θέμα της είναι η υποστήριξη της υποψηφιότητας της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, ενώ θα γίνει υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Πληροφορίες: Παν. Μπαζίγος, 6977948911.