Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014: Πλήθος εκδηλώσεων σε περιοχές του Δήμου Καλαμάτας


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας. Χθες το βράδυ διοργανώθηκε η 2η Γιορτή Ρυζιού στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Τοπικής Κοινότητας Σπερχογείας. Τη γιορτή, στην οποία οι συμμετέχοντες δοκίμασαν σπιτικά φαγητά με βάση το ρύζι, οργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας.
Σήμερα, στην Αρτεμισία και ώρα 21.00, θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη.
Αύριο Κυριακή, 20 Ιουλίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρής Μαντίνειας «Μαντιναίοι», η Τοπική Κοινότητα και ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μικρής Μαντίνειας διοργανώνουν Γιορτή Λαδιού. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο παλιό Δημοτικό Σχολείο και θα ξεκινήσει στις 20.30. Θα προσφερθούν εδέσματα φτιαγμένα με ελαιόλαδο σε μεγάλη ποικιλία, ενώ θα μετάσχουν ο Χορευτικός Όμιλος «Λεύκιππος» και η Χορευτική Ομάδα Μικρής Μαντίνειας.
Πριν από τη Γιορτή Λαδιού, στις 19.30, ο Δήμος Καλαμάτας, το Δ.Σ. του Κληροδοτήματος και η Τοπική Κοινότητα, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους δωρητές Βασίλειο και Ευδοκία Παναγιώταρου. Στον περίβολο του κεντρικού κτηρίου που κατέλιπαν οι δωρητές στη Μικρή Μαντίνεια, θα τελεσθεί τρισάγιο στη μνήμη τους και κατόπιν θα πραγματοποιηθούν αποκαλυπτήρια των προτομών τους, με σύντομη ομιλία από το δήμαρχο.
Τέλος, από αύριο μέχρι την Κυριακή 27 του μήνα θα πραγματοποιηθεί η Μουσική Σύναξη (συναυλίες, παραστάσεις και άλλες δράσεις) για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Αλαγονία Ταϋγέτου και την ευρύτερη περιοχή.