Την Τρίτη 15 Ιουλίου αναμένεται και επίσημα η έναρξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα, που θα διαρκέσουν έως και το τέλος Αυγούστου.
Αρκετά, όμως, είναι ήδη τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα που έχουν εδώ και καιρό εφαρμόσει έκτακτες και ολιγοήμερες περιόδους εκπτώσεων, ενώ η τακτική των προκρατήσεων προϊόντων με την τιμή που θα έχουν αυτά στην περίοδο των εκπτώσεων είναι πια επίσης δημοφιλής ανάμεσα σε καταστηματάρχες και πελάτες.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους 257 Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της σε όλη τη χώρα με αφορμή τις εκπτώσεις:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση, είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. 50% έκπτωση).
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Η ΕΣΕΕ καλεί, αφενός μεν, τους συναδέλφους εμπόρους να προστατεύσουν το θεσμό των εκπτώσεων και να αναδείξουν για μία ακόμη φορά τον παραδοσιακό σεβασμό του εμπορίου προς τους καταναλωτές, αφετέρου δε, το καταναλωτικό κοινό να προτιμήσει και να στηρίξει τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα για τις αγορές του και όχι το κάθε μορφής παρεμπόριο, το οποίο ούτε ποιότητα προσφέρει, ούτε εγγυήσεις, ούτε αποδείξεις.
Επίσης, ζητά από τις ελληνικές οικογένειες, από μικρούς και μεγάλους καταναλωτές, να μην ξεχνούν την εκστρατεία που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες από την ΕΣΕΕ, με την προτροπή: «Αγοράζω όσο και όσα Παράγω».
Στις 15 Ιουλίου η πρεμιέρα των εκπτώσεων
Δείτε επίσης.
Ταΰγετος: Αυτή τη φορά ο δρόμος θα κλείσει και στην πραγματικότητα…
Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Εθελοντική αιμοδοσία στο 3ο ΓΕΛ
Τι ψάχνει η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι στη Μεσσηνία;
ΣτΕ και Συνήγορος του Πολίτη βάζουν στο μικροσκόπιο την κοινόχρηστη οδό
Παιδιά, έφηβοι και social media
Σύμβαση για την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου με τον Φλωρίδη και τον Δήμα στην Καλαμάτα
Σύλλογος Οικοτρόφων Καλαμάτας: «Πετάνε στον δρόμο φοιτήτρια πολύτεκνης οικογένειας»
Η “Κιβωτός του Λόγου. Τέχνη και Γραφή”
Τοπικά 02.10.2026, 16:30
Φεστιβάλ Κορώνης: «Ονειρικές Χορδές» αύριο στην Ελεήστρια
Τοπικά 02.10.2026, 16:00
«Κατασκοπευτική επιχείρηση» για τα σκουπίδια στην Αγορά
Ελλάδα 02.10.2026, 15:36
Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρή 58χρονη από κεραυνό
Τοπικά 02.10.2026, 15:30
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στον Δήμο Πύλου – Νέστορος
Τοπικά 02.10.2026, 15:01
Παρκαρισμένες βάρκες σε θέσεις αυτοκινήτων
Τοπικά 02.10.2026, 14:58
Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας
Εκδηλώσεις 02.10.2026, 14:37
Οι εκδηλώσεις του τριημέρου στη Μεσσηνία
Φόρτωση…











