Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή κινητοποίηση με στόχο την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες (φωτογραφίες)


Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ για σημερινή κινητοποίηση που έγινε στην Κορώνη, ακολουθεί η ανακοίνωση:
 
Η σημερινή επιτυχημένη κινητοποίηση  των πολιτών της περιοχής μας για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες αλλά και για την έκφραση της αντίθεσης μας στο επιχειρούμενο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στέλνει ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες.  Απευθύνεται στην πολιτεία, στους δημοτικούς και τοπικούς άρχοντες και στην ίδια την κοινωνία των πολιτών. Το ζήτημα είναι τεράστιο και αποδείχτηκε σήμερα ότι η ολιγωρία και η ανοχή σε αυθαιρεσίες έχει τίμημα.
Οι πολίτες, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Παναγιώτης Κάτσαρης, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πύλου-Νέστωρος εκλεγμένου με τον συνδυασμό Ε.ΣΥ.ΠΡΩΤ.Α, Δημήτρης Σιψάς υπέστησαν ταλαιπωρία από την στάση οργανωμένης αντίστασης ανδρών ιδιωτικής ασφάλειας οι οποίοι παρεμπόδισαν την πρόσβαση στη θάλασσα της περιοχής Τσιούγκας Βασιλιτσίου.
 Η προσέγγιση στη θάλασσα έγινε μέσα από δύσβατη και απόκρημνη περιοχή με προφανή τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Κατά τη διάρκεια που ο κόσμος έκανε μπάνιο ταχύπλοο χωρίς διακριτικά παρενόχλησε τους λουόμενους με αποτέλεσμα να κληθεί το λιμεναρχείο. Για όλα αυτά ο βουλευτής Μεσσηνιάς Θανάσης Πετράκος και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Χριστόπουλος επισκέφτηκαν το αστυνομικό τμήμα Κορώνης και κατέθεσαν μήνυση.
Η κινητοποίηση αυτή είναι η αρχή για να δώσουμε ένα τέλος στην αυθαιρεσία κάποιων που θεωρούν ιδιοκτησία τους και προνόμιό τους την πρόσβαση στις θάλασσες μας.