Μια σειρά εκδηλώσεων, σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας και την Ομάδα «Πάμε Βόλτα», οργανώνει η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Αυγούστου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την αυγουστιάτικη πανσέληνο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Αναλυτικά:
-Στις 9 Αυγούστου, στις 7.00 το απόγευμα, περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβίτικων, σε συνεργασία με την ομάδα «Πάμε Βόλτα», από την αρχαιολόγο της ΛΗ΄ ΕΠΚΑ, Μαίρη Τσουλάκου.
-Στις 10 Αυγούστου:
α) Περιήγηση στο χώρο της περιοδικής έκθεσης «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην οποία παρουσιάζονται αρχαία αντικείμενα από τη Μεσσηνία σε άμεση συνομιλία με σύγχρονο πρωτότυπο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό, που συνδέονται με τη μουσική και το χορό, από το επιστημονικό προσωπικό της ΛΗ΄ΕΠΚΑ (8.00 μ.μ.). Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας θα παραμείνει ανοικτό πέραν του ωραρίου λειτουργίας του από τις 8.00 έως τις 12.00.
β) Παρουσίαση του ανοικτού εργαστηρίου γλυπτικής που οργάνωσε το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας (από 24 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου) στον πεζόδρομο ανάμεσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και το Μπενάκειο κτήριο, από τις 8.00 το βράδυ.
γ) «Στου φεγγαριού τις μουσικές», μουσική βραδιά σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας. Κάτω από το φως της πανσελήνου το μουσικό σύνολο των Πέτρου Κατσούλη (πιάνο), Κωνσταντίνας Κορμά (τραγούδι), Δανάης Κουβαρά (τραγούδι), Γιώργου Κουφαλάκου (βιολί και τραγούδι) και Βαγγέλη Σαββίδη (ηλεκτρική κιθάρα) θα συντροφέψει τους παρευρισκόμενους με μουσική και τραγούδια, και φόντο τα έργα από το ανοικτό εργαστήριο γλυπτικής στο πεζόδρομο ανάμεσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και το Μπενάκειο (9.30 το βράδυ).
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
Πληροφορίες: Κ. Τζαμουράνη – Μ. Τσουλάκου (τηλ. 27210- 63100/ 26410/εσωτ. 3).
Εκδηλώσεις στη Μεσσηνία για την αυγουστιάτικη πανσέληνο
Δείτε επίσης.
«Τελικά έμαθα τι ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα: οικονομικά προβλήματα»
Πριν 94 χρόνια
Η Μάνη δεν είναι ένα μεγάλο οικόπεδο
Δημόσια χρηματοδότηση για τα έργα ύδρευσης στην Κυπαρισσία
Υπογράφεται τον Οκτώβριο η σύμβαση ΣΔΙΤ για το Μιναγιώτικο φράγμα
Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα
Σεισμική δόνηση κοντά στον Μελιγαλά – Αίσθηση και στην Καλαμάτα
Ταΰγετος: Αυτή τη φορά ο δρόμος θα κλείσει και στην πραγματικότητα…
Τοπικά 02.10.2026, 19:30
Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Εθελοντική αιμοδοσία στο 3ο ΓΕΛ
Τοπικά 02.10.2026, 19:19
Τι ψάχνει η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι στη Μεσσηνία;
Υγεία 02.10.2026, 18:30
Παιδιά, έφηβοι και social media
Τοπικά 02.10.2026, 17:00
Η “Κιβωτός του Λόγου. Τέχνη και Γραφή”
Τοπικά 02.10.2026, 16:30
Φεστιβάλ Κορώνης: «Ονειρικές Χορδές» αύριο στην Ελεήστρια
Φόρτωση…










