Εντυπωσιακά έργα τέχνης ιδιαίτερης εικαστικής δημιουργίας (φωτογραφίες)


ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Εντυπωσιακή και εξόχως πρωτοποριακή είναι η 1η πανελλήνια παρουσίαση ιδιαίτερης εικαστικής δημιουργίας της ζωγράφου Αννέτας Κτενά, που φιλοξενείται στον Παλιό Νερόμυλο στους Μύλους Κυπαρισσίας.
Η έκθεση ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας στο όμορφο και καταπράσινο κτήμα του Παλιού Νερόμυλου, όπου τα έργα είναι τοποθετημένα στις σκιές των δέντρων και την πετρόχτιστη μάντρα και ταξιδεύουν το κοινό σε στεριά και θάλασσα!
Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν μουσικά από το μουσικό σύνολο «Εν-τέχνοις» με τον Ανδρέα Ροντούλη (τενόρος, πιάνο), τη Μόνια Παπαϊωάννου (βιολί) και την υψίφωνο Άννα Κτενά, ενώ φιλικά συμμετείχε και τραγούδησε η ταλαντούχα Κυπαρίσσια performer Δώρα Λοΐζου, που μάγεψε το κοινό με τη γλυκιά φωνή και τις εξαιρετικές ερμηνείες της!
Επίσης, με την τρομπέτα του έπαιξε ο μικρός Αντώνης Κτενάς και πιάνο ο νεαρός μουσικός της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, Στυλιανός Καλής, ο οποίος στις 15 Ιουνίου βραβεύτηκε από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών!
Λάτρεις της τέχνης και εραστές της εικαστικής δημιουργίας απόλαυσαν τη βόλτα τους στον κήπο του Παλιού Νερόμυλου, θαυμάζοντας τα έργα τέχνης της ζωγράφου Αννέτας Κτενά και συζητώντας μαζί της για την ιδιαίτερη και καινοτόμα τεχνική της.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Κώστας Κτενάς, ενώ τους συμμετέχοντες στο φιλόξενο χώρο του Παλιού Νερόμυλου καλωσόρισε η Τζίμα Ιμιριζιάδη, η οποία σε δηλώσεις της επισήμανε: «Προσπαθούμε, ο Παλιός Νερόμυλος, να αναδεικνύεται διαρκώς σαν ένας χώρος πολιτισμού και γι’ αυτό η πρόταση του Κώστα Κτενά και της Αννέτας μάς βρήκε σύμφωνους. Έτσι, φιλοξενούμε σήμερα (σ.σ. Τη Δευτέρα) και για δύο μέρες ακόμη, μια έκθεση έργων της Αννέτας με ιδιαίτερη τεχνική, και θα απολαύσουμε μια ιδιαίτερη βραδιά, με ωραία μουσική, με τη σοπράνο Άννα Κτενά και τους συνεργάτες της και τη Δώρα Λοΐζου. Ελπίζουμε αυτό να βοηθήσει στην κατανόηση και της τέχνης της Αννέτας».
Από την πλευρά της, μιλώντας η Αννέτα Κτενά για την έκθεση και την ιδιαίτερη εικαστική δημιουργία της, τόνισε: «Φέτος υλοποίησα μια ιδέα που είχα κάποια χρόνια. Ζωγραφίζω αρκετά χρόνια πίνακες με λάδια, αλλά φτιάχνω και κάποιες κατασκευές με ξύλα θαλάσσης, που μετέτρεψα σε πίνακα ζωγραφικής, δηλαδή επικολλώ πάνω στα ξύλα καμβά και το ζωγραφίζω! Οπότε είναι ένα ολοκληρωμένο έργο τέχνης, το οποίο είναι ιδιαίτερο!».
Δίδοντας πληροφορίες για την εικαστική δημιουργία και την τεχνική της, σημείωσε: «Φτιάχνω πρώτα την κατασκευή με τα ξύλα θαλάσσης, τα κολλάω και ανάλογα με το σχήμα που έχουν τα ξύλα και το ύφος που δίνει η κατασκευή, σκέφτομαι το θέμα που θα φτιάξω». Ερωτηθείσα για τα θέματα που την εμπνέουν, απάντησε ότι είναι «κυρίως από τη φύση, όπως βλέπετε, και κάποια σουρεαλιστικά!».
Σημειώνεται πως η έκθεση προβάλλοταν στον κήπο του Παλιού Νερόμυλου μέχρι και την Τετάρη και όσοι την επισκέφθηκαν, σίγουρα θα εντυπωσιάστηκαν!