Χρήματα για 3.000 εκπαιδευτικούς λείπουν από την κυβέρνηση και οι ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών εκφράζουν φόβους πως για μια ακόμη φορά το νέο σχολικό έτος θα αρχίσει με χιλιάδες κενά στα σχολεία.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», φέτος το υπουργείο Παιδείας ζήτησε να προσληφθούν 22.500 αναπληρωτές καθηγητές, αλλά θα προσληφθούν 19.500.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Βήμα 99,5 ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, τα κενά θα καλυφθούν με παράλληλες αναθέσεις, δηλαδή ζητώντας από τους καθηγητές και τους δασκάλους να διδάξουν εγγύτερα προς την ειδικότητά τους αντικείμενα.
Κατά τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, τα κενά εκπαιδευτικών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μπορεί να ξεπεράσουν τις 20.000 εξαιτίας των χιλιάδων αποχωρήσεων εκπαιδευτικών λόγω συνταξιοδοτήσεων.
ΠΗΓΗ: www.in.gr
Με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς το πρώτο κουδούνι λόγω αθρόων συνταξιοδοτήσεων
Δείτε επίσης.
«Τελικά έμαθα τι ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα: οικονομικά προβλήματα»
Πριν 94 χρόνια
Η Μάνη δεν είναι ένα μεγάλο οικόπεδο
Δημόσια χρηματοδότηση για τα έργα ύδρευσης στην Κυπαρισσία
Υπογράφεται τον Οκτώβριο η σύμβαση ΣΔΙΤ για το Μιναγιώτικο φράγμα
Ο καιρός αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα
Σεισμική δόνηση κοντά στον Μελιγαλά – Αίσθηση και στην Καλαμάτα
Ταΰγετος: Αυτή τη φορά ο δρόμος θα κλείσει και στην πραγματικότητα…
Τοπικά 02.10.2026, 19:30
Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Εθελοντική αιμοδοσία στο 3ο ΓΕΛ
Τοπικά 02.10.2026, 19:19
Τι ψάχνει η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι στη Μεσσηνία;
Υγεία 02.10.2026, 18:30
Παιδιά, έφηβοι και social media
Τοπικά 02.10.2026, 17:00
Η “Κιβωτός του Λόγου. Τέχνη και Γραφή”
Τοπικά 02.10.2026, 16:30
Φεστιβάλ Κορώνης: «Ονειρικές Χορδές» αύριο στην Ελεήστρια
Φόρτωση…










