Πολύ μεγάλη συγκέντρωση και πορεία χθες στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)


Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία στη Γάζα

Ξεπερνά κάθε εκδοχή νοσηρής φαντασίας η φρίκη στη Γάζα. Δεν πρόκειται απλώς για κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, όταν τα θύματα είναι παιδιά και άμαχοι. Πρόκειται για εγκλήματα πολέμου, που έρχονται να τροφοδοτήσουν το μίσος.
Δικαιολογημένα οι αντιδράσεις για το λουτρό αίματος στη Γάζα πληθαίνουν μέρα με την ημέρα σε κάθε γωνιά του κόσμου, ακόμα και εντός του Ισραήλ. Οι διαδηλωτές ενώνουν τις φωνές τους κατά της αιματοχυσίας, κατά της δολοφονίας, κατά της γενοκτονίας. Σκοτώνουν παιδιά και πολίτες – όλοι πλέον το βλέπουν και αγανακτούν. Εδώ και τώρα, πρέπει να σταματήσει αυτός ο εφιάλτης, που αποτελεί ντροπή για την ανθρωπότητα.
Με αυτές τις σκέψεις πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στην οποία συμμετείχαν φορείς, συλλογικότητες (όπως η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας και η ΕΡΑ Καλαμάτας), δημοτικές παρατάξεις και κομματικοί σχηματισμοί.
Μάλιστα, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Γάζα ο καρδιολόγος και πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μεσσηνίας, επικεφαλής της παράταξης «Ανοικτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες», Μανώλης Μάκαρης, σημειώνει σε γραπτή του δήλωση: «Εδώ και 23 μέρες το Ισραήλ σφυροκοπάει ανελέητα τη Λωρίδα της Γάζας με τόνους βομβών, οι οποίες στοχεύουν αμάχους, οικογένειες, νοσοκομεία, σχολεία, προσφυγικούς καταυλισμούς.
Μόλις χθες 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε προσφυγικό καταυλισμό από δύο οβίδες ισραηλινών τανκς που έπληξαν δύο αίθουσες διδασκαλίας σε σχολείο του ΟΗΕ, όπου είχαν καταφύγει κάτοικοι διωγμένοι από τα σπίτια τους.
Ο τραγικός απολογισμός των αθώων θυμάτων (1.280 νεκροί και 7.170 τραυματίες Παλαιστίνιοι μέχρι τώρα) δε μας επιτρέπει πλέον να παραμένουμε απαθείς θεατές της πιο φρικτής δολοφονίας.
Η πιο συγκλονιστική πληροφορία, που εντείνει την ανησυχία διεθνώς, προέρχεται από ιατρικές αναφορές που κάνουν λόγο για χρήση διεθνώς απαγορευμένων όπλων (βόμβες λευκού φωσφόρου), τα οποία το Ισραήλ έχει ξαναχρησιμοποιήσει σε προηγούμενες επιθέσεις του στη Γάζα.
Ως επικεφαλής της παράταξης “Ανοικτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες” δηλώνω πως ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους πολίτες και απαιτούμε να μπει εδώ και τώρα ένα όριο στην εγκληματική δράση των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον του άμαχου παλαιστινιακού λαού.
Πιστεύουμε πως έφτασε η στιγμή για την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών στην πράξη, μέσω της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, καθώς και μέσω της επιβολής κυρώσεων στο Ισραήλ για τις απάνθρωπες εγκληματικές του πράξεις. Καμία σφαγή αθώου ανθρώπου, σε κανένα μέρος της γης, δε δικαιολογείται στο όνομα μιας υποτιθέμενης “άμυνας”».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας», Θόδωρος Μπρεδήμας, τόνισε: «Χαιρετίζουμε τη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας κατά των απάνθρωπων ισραηλινών βομβαρδισμών της Λωρίδας της Γάζας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον ηρωικό παλαιστινιακό λαό για τη δημιουργία ελεύθερου και ανεξάρτητου κράτους,
Παράλληλα, καταδικάζουμε τους ανελέητους φονικούς βομβαρδισμούς, κυρίως, των αμάχων, με θύματα τα γυναικόπαιδα. Αυτές οι πράξεις αποτελούν εγκλήματα πολέμου για τα οποία θα πρέπει να δώσει λόγο το απάνθρωπο κράτος του Ισραήλ.
Τέλος, καλούμε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να θέσει τέρμα στην αιματοχυσία, που αποτελεί στίγμα ενάντια στην παγκόσμια Ειρήνη».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 

 

 

 

http://youtu.be/GfmkO53bJeQ

http://youtu.be/hEhG1BsduXM?list=UU82_NGslHsicfvwugqpXfyA

http://youtu.be/3r7GkjF0HvM