Προχωρά η διαδικασία για το κτήριο του πρώην ξενοδοχείου «Αμέρικα»


Στο ΥΠΕΚΑ στάλθηκαν χθες από το Δήμο Καλαμάτας, μετά την υπογραφή του σχετικού διαβιβαστικού εγγράφου από το δήμαρχο Παν. Νίκα, όλα τα δικαιολογητικά, που αφορούν το διατηρητέο κτήριο επί των οδών Ναυαρίνου, Μαιζώνος και Σανταρόζα (πρώην ξενοδοχείο «Αμέρικα»).
Προ ημερών, διαβιβάσθηκε στο Δήμο Καλαμάτας από το υπουργείο, αιτιολογική έκθεση για τον καθορισμό ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης του διατηρητέου, προκειμένου να τηρηθεί από το Δήμο η διαδικασία του νόμου.
Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ενεργειών από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας θα εκδοθεί απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ, με την οποία θα εγκριθεί η μελέτη αποκατάστασης του διατηρητέου, ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες εργασίες.