Τίτλοι τέλους σήμερα για την τριήμερη έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον 2014»


Ολοκληρώνεται σήμερα στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων η 3η έκθεση αγροτικών και τοπικών προϊόντων του Δήμου Καλαμάτας «Άρτος – Οίνος – Έλαιον 2014», εκδήλωση αφιερωμένη στα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της Μεσσηνίας, που αποτελούν πυλώνες της μεσογειακής δίαιτας.
Η έκθεση εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής από το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα και ακολούθησαν  ξενάγηση στο υπαίθριο Λαογραφικό Μουσείο του Σπύρου Κατσίρα, μουσικό πρόγραμμα από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και επίδειξη ύφανσης σε παραδοσιακό αργαλειό.
Χθες το βράδυ, στο χώρο του πατινάζ, έγινε παρουσίαση του βίντεο «Οι σοδειές των αγροτών της Μεσσηνίας» από τον Γεώργιο Αργυροηλιόπουλο και ακολούθησαν η δημιουργία τοπικών παραδοσιακών συνταγών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, η παρασκευή μυζήθρας- γιαουρτιού από τις Αγγελική και Ελένη Μπελογιάννη, καθώς και τη Διαμαντούλα Κοτταρίδη, καθώς και παραδοσιακοί χοροί από τους χορευτικούς συλλόγους: Ξενία, Απόλλων και Άρτεμις και Αργώ.
Σήμερα στις 8.30 το βράδυ, στο χώρο του πατινάζ, θα γίνει αλώνισμα και επεξεργασία σιταριού έως την παραγωγή αλευριού. Θα ακολουθήσουν η παρασκευή αρτολιχουδιών και ελιών Καλαμάτας, παραδοσιακοί σκοποί με φλογέρα από τον Κωνσταντίνο Ψυχογιό και κατασκευές λυχναριών λαδιού, ανοιχτού και κλειστού τύπου, από τον Λάμπρο Λάμπρου.