Το “Kebab Connection” από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας


Η ταινία “Kebab Connection” (2004) θα προβληθεί αύριο Πέμπτη στο Καφέ Σινέ στη Δυτική Παραλία, στις 9.30 το βράδυ, από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Goethe-Institut.
Στο πολυπολιτισμικό σημερινό Αμβούργο ένα τουρκικό κεμπαπτζίδικο και ένα ελληνικό σουβλατζίδικο μπερδεύονται στην καθημερινότητα ενός χαοτικού νεαρού Τούρκου σκηνοθέτη που, εκτός των άλλων, θαυμάζει τον Bruce Lee και θέλει να μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου ως ο σκηνοθέτης που γύρισε την πρώτη γερμανική ταινία Kung – Fu.
Κωμικοτραγικές καταστάσεις ξεπηδούν από την κόντρα των δύο μαγαζιών, από την απρόβλεπτη δημοσιότητα που γνωρίζει το διαφημιστικό κλιπάκι του νεαρού σκηνοθέτη και την απρόσμενη εγκυμοσύνη της Γερμανίδας συντρόφου του. Εθνογραφικές αναφορές και στερεοτυπικά ευφυολογήματα κρύβονται πίσω από το σενάριο του Φατίχ Ακίν, γεφυρώνοντας τη δύση με την ανατολή. Την προβολή θα ανοίξει το μικρού μήκος Parlez Moi D’ Amour του Φίλιππου Τσίτου, που έχει τιμηθεί, εκτός των άλλων, με το Χρυσό Κρατικό Γερμανικό Βραβείο.