Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καλαμάτας επισκέφθηκε την Κάρπαθο


Το νησί της Καρπάθου επισκέφθηκε από 5 έως 14 Αυγούστου 2014 το  1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καλαμάτας, συνοδευόμενο από τον Αρχηγό του Συστήματος Ηλία Καλφακάκο, με στόχο να γνωρίσει  από κοντά  τις ομορφιές και την παράδοση του νησιού.
Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πηγαδίων  και στο σημείο αυτό ο Δήμος Καρπάθου οφείλει να  εκφράσει τις ευχαριστίες του στον Διευθυντή Νίκο Ανδρέου  για τη συμπαράστασή του στη φιλοξενία των νέων από την Καλαμάτα,  καθώς επίσης και στο ΚΤΕΛ Καρπάθου  και συγκεκριμένα στον Μανώλη Βασιλαράκη για τη μετακίνησή τους στο νησί. 
 Όπως μας ενημέρωσαν οι  νεαροί κατασκηνωτές, ηλικίας 14-17 ετών,    οι Πρόσκοποι δραστηριοποιούνται  στην Καλαμάτα εδώ και 100 χρόνια, υποστηρίζοντας  συστήματα και δραστηριότητες  ευρέως φάσματος για  τα παιδιά, με βασικό στοιχείο της προσπάθειας, την επαφή με την φύση, την οποία επιτυγχάνουν  μέσω της θερινής κατασκήνωσης. 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής  τους επισκέφθηκαν τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καρπάθου Ηλία Λάμπρο, με τον οποίο έκαναν μία ενδιαφέρουσα συζήτηση  για την παράδοση  αλλά και την καθημερινότητα  της Καρπάθου, όπου έγινε επίσης η πρόταση να βοηθήσουν στη δημιουργία  και εμπλουτισμό  μίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αλλά και στην αναβίωση του προσκοπισμού στην Κάρπαθο.
Ενθουσιασμένοι έμειναν και από την επίσκεψή τους στο Λύκειο  Ελληνίδων Καρπάθου  και  την  Πρόεδρό του Θεοδώρα  Διαμαντή.
Τελευταίος  σταθμός τους, από όπου και αναχώρησαν,  ήταν η Όλυμπος και το Διαφάνι.