Πεζοπορία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας στα Τσίντζινα – Νότιος Πάρνωνας


Στα μονοπάτια του νότιου Πάρνωνα θα περπατήσουν τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 6 και 7 Σεπτεμβρίου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του οικισμού Πολύδροσο. Το Πολύδροσο είναι ορεινό χωριό της Λακωνίας, χτισμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και είναι ένα από τα ορεινότερα χωριά του νομού Λακωνίας. Παλιότερα δε ονομαζόταν Τσίντζινα ή Τσίντσινα, ενώ κατά το παρελθόν, στην περιοχή  ομιλείτο η τσακώνικη διάλεκτος. Από το κέντρο του Πολύδροσου, ξεκινούν πεζοπορικά μονοπάτια, χαρτογραφημένα και σηματοδοτημένα.
Η αναχώρηση από την Καλαμάτα θα γίνει το μεσημέρι το Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου στις 3:00 από τα γραφεία του Συλλόγου. Προορισμός το χωριό Τσίντζινα, όπου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία έως τη μονή του Αγ. Ιωάννη.
Την Κυριακή 7/9 θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που ξεκινά από το Πολύδροσο (Τζίντζινα) και ανεβαίνει στη κορφή Ψαρή (1839 μ.), την υψηλότερη κορυφή του Νότιου Πάρνωνα.
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία  του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ. 2721097733) και στο κιν. 6977716580. Δηλώσεις συμμετοχής έως σήμερα το βράδυ.