Επώνυμοι ζωγράφοι εμπνέονται και ζωγραφίζουν την Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας


Μια ακόμα προσπάθεια ανάδειξης της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 27-28 Σεπτεμβρίου. 
Κηρυγμένος ιστορικός τόπος, αρχαιολογικός χώρος και διατηρητέος οικισμός η Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας θα έχει ακόμα μια ευκαιρία να αναδείξει τις ομορφιές της και τη μοναδικότητά της στο πανελλήνιο με την έμπνευση επώνυμων ζωγράφων. Μετά την Αρχιτεκτονική Σχολή που τον Ιούνιο μετέβη εκεί για να αποτυπώσει σπίτια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, ζωγράφοι θα στήσουν τα καβαλέτα τους και με το χρωστήρα και την τέχνη τους θα αναπαραστήσουν τα στοιχεία και τα μνημεία της. 
Η πρωτοβουλία και αυτής της δράσης ανήκει στο Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας και έχει ως στόχο, για άλλη μια φορά, την πανελλαδική προβολή της Κυπαρισσίας και την ανάδειξη της αξίας της Παλιάς Πόλης, δεδομένου ότι θα ακολουθήσει ειδική έκθεση των έργων αυτών στην πρωτεύουσα. 
Στην πρόσκληση για τη συμμετοχή στην υλοποίηση της ιδέας ανταποκρίθηκε και πρωτοστάτησε ο Κυπαρίσσιος ζωγράφος, Τάσος Αριδάς, ο οποίος με 15 ακόμη ζωγράφους, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο Θανάσης Μακρής, ο Γιάννης Στεφανάκις, θα συμμετάσχουν στην όλη προσπάθεια. Θα συμμετέχουν ακόμα η Πέρσα Παρίσου-Αθανασοπούλου από τα Φιλιατρά και οι Κυπαρίσσιοι ζωγράφοι Ελεάννα Μαρτίνου, Ελένη Τζιώρτζη, Βασίλειος Δημητρακάκης, Άννα Διπλαράκη και Κατερίνα Χρονοπούλου. 
Οι ζωγράφοι θα φιλοξενηθούν από το «Πρόγραμμα» στο art hotel ΑΠΟΛΛΩΝ. 
Στο καλωσόρισμα, δε, που θα γίνει αύριο βράδυ, θα παρευρεθεί και ο δήμαρχος Τριφυλίας, ενώ το Σάββατο το πρωί θα γίνει μια μικρή ξενάγηση στην Παλιά Πόλη από την Τζίμα Ιμιρζιάδη και στη συνέχεια οι ζωγράφοι θα αφεθούν στις δημιουργίες τους. Τα έργα που θα προκύψουν θα εκτεθούν σε αίθουσα των Αθηνών και συγχρόνως στον ίδιο χώρο θα οργανωθεί ημερίδα για την Παλιά Πόλη.
Πληροφορίες: Τζίμα Ιμιρζιάδη, 6936 056130 και www.kyparissiaoldtown.gr