«Νεολαία σε Κίνηση» ξεκινά σήμερα τριήμερο εκδηλώσεων


Το τριήμερο εκδηλώσεων «Νεολαία σε Κίνηση», που οργανώνει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση «Απασχόληση, Κοινωνικές Υποθέσεις και Κοινωνική Ένταξη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξεκινά σήμερα στις 7.00 το απόγευμα, στην κεντρική προκυμαία της Καλαμάτας.
Η «Νεολαία σε Κίνηση», μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της εκπαίδευσης και της απασχολησιμότητας των νέων μέσω της κινητικότητας, θα βρίσκεται στην Καλαμάτα μέχρι τις 13 του μήνα.
Στα περίπτερα που θα στηθούν στην προκυμαία, οι νέοι θα μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά με τις δυνατότητες εκπαίδευσης ή επαγγελματικής τους κατάρτισης στο εξωτερικό που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και να συζητήσουν με άλλους νέους ανθρώπους που έχουν ήδη επωφεληθεί από αυτές.
Οι φορείς και τα υπουργεία που θα εκπροσωπούνται είναι οι εξής: Δήμος Καλαμάτας, Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμάτας, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), ΟΑΕΔ, Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Πρόνοιας, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Asset Technology, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.   
Το τριήμερο εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει ποικίλες παρουσιάσεις και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Ιστορικό
Η πρωτοβουλία «Νεολαία σε Κίνηση» υιοθετήθηκε στο πλαίσιο της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» και έχει ως στόχο τη βελτίωση της απασχολησιμότητας των νέων μέσω εργαλείων, όπως η κινητικότητα στην εκπαίδευση, η πρακτική άσκηση και η επαγγελματική κατάρτιση. Η ενημερωτική εκστρατεία δρομολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη του 2010. Από τότε έχει ταξιδέψει με επιτυχία σε περισσότερα από 20 κράτη-μέλη της Ε.Ε.