Η διαδρομή του θανάτου για Σγούρο – Κομμάτη (φωτογραφίες και βίντεο)

Η διαδρομή του θανάτου  για Σγούρο – Κομμάτη (φωτογραφίες και βίντεο)

ΤΟ «ΘΑΡΡΟΣ» ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ
Τη διαδρομή που ακολούθησαν θύτες και θύματα μέχρι το ερημικό σημείο που έγινε το άγριο διπλό έγκλημα ακολούθησε χθες το «Θάρρος», λίγο πάνω από το αραιοκατοικημένο χωριό των Αλτομυρών.


Δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπου νους ότι «μέσα στα άγρια μεσάνυχτα» τα δύο θύματα, ο 26χρονος Κώστας Σγούρος και ο 25χρονος Γιάννης Κομμάτης, ακολούθησαν με μηχανή τους δύο 18χρόνους σε ένα τόσο ερημικό σημείο και, μάλιστα, έπειτα από τόσο μεγάλη διαδρομή, είτε με την αιτιολογία να δουν κάποιο προς πώληση αυτοκίνητο είτε για να συζητήσουν την οικονομική τους διαφορά για την αγοραπωλησία προϊόντων διατροφής.


Η περιοχή τρομάζει ακόμα και ημέρα, ενώ στο σημείο είναι φανερά τα σημάδια της τραγωδίας που παίχτηκε εκεί.
 
Άγρια περιοχή
Σύμφωνα με τις περιγραφές των δύο 18χρονων δραστών, η πρώτη συνάντηση με τα θύματά τους έγινε στο Πάρκο του Αλμυρού. Εκεί, τους έπεισαν να τους ακολουθήσουν σε περιοχή έξω από την Καλαμάτα, προς τη Μάνη, για να δουν, δήθεν, ένα αυτοκίνητο που ήταν προς πώληση.
Τα θύματα ακολούθησαν με τη μηχανή τούς δύο νεαρούς, οι οποίοι επέβαιναν σε αγροτικό αυτοκίνητο, και «πήραν» τον κεντρικό δρόμο για τη Μάνη.
Στη διασταύρωση για Σωτηριάνικα, από τον ίδιο δρόμο που οδηγεί στην Άνω Βέργα και το «Πάρα πέντε», έστριψαν και άρχισαν να ανεβαίνουν το βουνό. Πέρασαν το χωριό Σωτηριάνικα και τη διασταύρωση για «Πάρα πέντε», μπαίνοντας σε μια ιδιαίτερα άγρια και ερημική περιοχή.
 
Το αίμα των θυμάτων είναι ακόμα εκεί
Έπειτα από διαδρομή τουλάχιστον μισής ώρας, στο απόλυτο σκοτάδι, λίγο πριν από το χωριό Αλτομυρά, η άσφαλτος σταματά και ακολουθεί άσχημος χωματόδρομος.
Κι όμως, τα δύο νεαρά θύματα συνέχισαν να ακολουθούν τους θύτες. Πέρασαν τα Αλτομυρά, στα οποία κατοικούν ελάχιστοι κάτοικοι, βγαίνοντας έξω από το χωριό περίπου 1 χιλιόμετρο. Σταμάτησαν, δε, στη διασταύρωση με έναν άλλο χωματόδρομο. Εκεί κατέβηκαν και οι τέσσερις από τα οχήματά τους, είτε γιατί οι δύο δράστες σταμάτησαν είτε γιατί τα δύο θύματα αρνήθηκαν να προχωρήσουν άλλο, μη βλέποντας πουθενά το υποτιθέμενο αυτοκίνητο.
Στο σημείο εκείνο, τι ακριβώς συνέβη γνωρίζουν μόνο οι θύτες και τα θύματα, ενώ είναι γεμάτο σημάδια της διπλής δολοφονίας. Το αίμα των θυμάτων από τους απανωτούς πυροβολισμούς που δέχτηκαν είναι ακόμα εκεί, ενώ τα λάστιχα του αγροτικού έχουν «γράψει» στο χωματόδρομο.
Στην άκρη του δρόμου αρχίζει η πλαγιά όπου, όπως είπαν οι δύο 18χρονοι, επιχείρησαν αρχικά να πετάξουν τα δύο άψυχα σώματα, αλλά δεν κατάφεραν να μεταφέρουν τον Γιάννη Κομμάτη, από τον οποίο ξεκίνησαν.
Παράλληλα, στο σημείο εκείνο τα πτώματα των νεαρών αντρών δε θα μπορούσαν να κρυφτούν εύκολα, καθώς ούτε μεγάλη κλίση είχε το έδαφος ούτε πυκνή βλάστηση, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
 
Ερωτήματα
Το περίεργο, βέβαια, είναι για ποιον λόγο ο 18χρονος από τον Κάμπο επέλεξε να κάνει μια τόσο μεγάλη διαδρομή και να πετάξει τους δύο νεκρούς σε ένα σημείο ελάχιστα μακριά από το χωριό του, όταν στην περιοχή των Αλτομυρών που έγινε η δολοφονία πέρασαν από πάμπολλες απόκρημνες και με πολύ πυκνή βλάστηση περιοχές.
Πάντως, μεγάλο ενδιαφέρον έχει τι θα υποστηρίξουν στις απολογίες τους τη Δευτέρα οι δύο δράστες, πώς θα περιγράψουν τα γεγονότα και τι λεπτομέρειες θα δώσουν.
Ωστόσο, είναι τελείως ανυπόστατες οι πληροφορίες που και χθες δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, ότι υπάρχει εμπλοκή κι άλλων ατόμων, ενώ ορισμένοι δε δίστασαν να δημοσιεύσουν ότι υπάρχουν άλλες δύο συλλήψεις συνομηλίκων των δραστών.
Η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή κατηγορηματικά δήλωσε πως όλο το παζλ έχει ενωθεί, δεν υπάρχει κανένα κενό στην υπόθεση και καμία εμπλοκή άλλου ατόμου.
Οι δε κάτοικοι στο χωριό του Κάμπου εξακολουθούν να είναι αναστατωμένοι από την εμπλοκή του συγχωριανού τους σε ένα τόσο άγριο έγκλημα, ενώ οι ελάχιστοι κάτοικοι στην περιοχή των Αλτομυρών δεν αντιλήφθηκαν τίποτα τη μοιραία νύχτα.
Μάλιστα, ηλικιωμένη, προσωρινή κάτοικος της περιοχής, δήλωσε στο «Θάρρος» ότι δεν την ξύπνησαν ούτε οι απανωτοί πυροβολισμοί, ενώ μας επισήμανε ότι, παρά την ερημιά της περιοχής, περνούν συνεχώς οχήματα, κυρίως με κυνηγούς που εκπαιδεύουν σκυλιά ή… εκπαιδεύονται στο σημάδι.
Στο μεταξύ, από χθες πολιτική αγωγή στην υπόθεση από την πλευρά της οικογένειας Σγούρου ανέλαβε ο δικηγόρος και πρόεδρος του Δικηγορικού Σύλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης.

Της Βίκυς Βετουλάκη