Ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ένα νεαρό τσιγγάνο, ο οποίος θεωρήθηκε συνένοχος με δύο άλλους ανήλικους ομόφυλούς του σε διαρρήξεις σπιτιών. Στον κατηγορούμενο προσμετρήθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία, τον Απρίλιο του 2013 συνελήφθησαν έξω από ένα σπίτι δύο ανήλικοι τσιγγάνοι με ένα κατσαβίδι, ενώ ένα αυτοκίνητο ασημί χρώματος κινούνταν ύποπτα. Νωρίτερα, δύο άτομα είχαν μπει σε άλλο σπίτι, παραβιάζοντας την είσοδο με αιχμηρό αντικείμενο και αρπάζοντας 5.000 ευρώ σε χρυσαφικά, 4 διαβατήρια και 400 ευρώ. Μάρτυρας είπε σε παθόντα απόπειρας κλοπής πως είδε ένα ασημί αυτοκίνητο, στο οποίο επιβιβάστηκαν κάποια άτομα, ενώ γνωστοποίησε στους αστυνομικούς το μεγαλύτερο μέρος του αριθμού κυκλοφορίας. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, ήταν το ίδιο, όπως ειπώθηκε, με αυτό που αργότερα εντοπίστηκε να κινείται ύποπτα σε απόπειρα διάρρηξης.
Οι δύο ανήλικοι ταυτοποιήθηκαν μέσω ενός αποτυπώματος που βρέθηκε σε κάποιο από τα σπίτια που είχαν διαρρήξει.
Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δε γνωρίζει τους δύο ανήλικους. Επίσης, πως είχε αγοράσει το αυτοκίνητο μόλις τρεις ημέρες νωρίτερα και έκανε βόλτες, ενώ ισχυρίστηκε ότι στην απόπειρα κλοπής έτυχε να βρίσκεται εκεί, επειδή λίγο μακρύτερα κατοικούσε η μητέρα του και είχε πάει να την επισκεφθεί. Ανέφερε, επίσης, ότι το αυτοκίνητό του είναι μπλε και όχι ασημί, καθώς και ότι δεν έχει ξαναδικαστεί και είναι η πρώτη φορά που συνελήφθη για κλοπή.
Χ.Χ.