Ελαιόλαδο σε κρέμα αντί βουτύρου


Ένα νέο προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά της Ισπανίας με πολλές δυνατότητες χρήσης, αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία του καταναλωτή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα olivenews.gr, η οποία και φιλοξενεί την είδηση.  
Πρόκειται για το Olicreme, ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε συμπαγή υφή, σαν βούτυρο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλειμμα στο ψωμί, στο τοστ, σε φέτες ντομάτας, ως διακοσμητικό ή συνοδευτικό στα πιάτα. 
Το καινοτόμο αυτό προϊόν προέρχεται από ελιές ποικιλίας Morisca, κατευθείαν από την καρδιά της Εστρεμαδούρας. Είναι ένα σύνθετο προϊόν τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα, καθώς παρουσιάζει έντονη φρουτώδη γεύση, με κάποια νότα λουλουδιών και άρωμα ντομάτας, σύκου, αμυγδάλου και αρωματικών βοτάνων. Αφήνει πικρή και ελαφρώς στυφή επίγευση στο στόμα, αλλά ταυτόχρονα φρέσκια και ισορροπημένη. 
Θα προτιμούσαμε, βέβαια, το συγκεκριμένο προϊόν να είναι αποτέλεσμα ερευνών ελληνικής και δη μεσσηνιακής εταιρείας… 
Α.Π.