Αέρα νίκης ζητά από τη Μεσσηνία απόψε ο Αντ. Σαμαράς


Να ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου με αέρα νίκης, αντλώντας δυναμική από την εκλογική του περιφέρεια, που του έδινε πάντα προβάδισμα, στοχεύει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με την ομιλία του απόψε στις 7.00 στην Τέντα.
Τα στενά χρονικά περιθώρια της προεκλογικής περιόδου δε θα του επιτρέψουν περιοδεία αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία, ωστόσο, όπως συνηθίζει όλα αυτά τα χρόνια, θα «επιστρέψει», έστω και για μια περαστική κουβέντα με τους ψηφοφόρους του, πριν ψηφίσει την επόμενη Κυριακή στην Πύλο.
 
Ταξίδι-αστραπή
Ο κ. Σαμαράς θα φτάσει σήμερα το απόγευμα στην Καλαμάτα, απευθείας από την Αθήνα, για την ομιλία του στην Τέντα, όπου αναμένεται να ρίξει σημαντικό βάρος στη μεσαία τάξη και στις εγγυήσεις που δίνει για την επόμενη μέρα. Ιδιαίτερες αναφορές είναι αναμενόμενο να γίνουν στη Μεσσηνία και τα έργα που την αφορούν.
Το μεγάλο στοίχημα του ίδιου όσο και του επιτελείου του είναι η αποψινή συγκέντρωση να δώσει παλμό νίκης και απάντηση στη συγκέντρωση που οργάνωσε την προηγούμενη Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα.
 
Αναποφάσιστοι
Η προσπάθεια της Ν.Δ. θα επικεντρωθεί την τελευταία εβδομάδα στους αναποφάσιστους, οι οποίοι κατά βάση προέρχονται από το χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου και είναι φιλοευρωπαϊστές, ενώ θα δοθεί βάρος και στις περιφέρειες που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σημαντικό προβάδισμα.
Ο κομματικός μηχανισμός θα δώσει μεγάλο αγώνα τις επόμενες ημέρες, καθώς πρέπει να πασχίσει πολύ να συγκεντρώσει ψηφοφόρους και για την κεντρική ομιλία στην Αθήνα, ειδικά σε μια περίοδο που καταγράφεται απροθυμία της εκλογικής βάσης να προσέλθει αυτοβούλως σε εκδηλώσεις που δείχνουν πια παρωχημένες και αδιάφορες για τις πολιτικές εντυπώσεις.

Της Βίκυς Βετουλάκη