Αγάπη, συγκίνηση και αισιοδοξία στην πίτα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών! (φωτογραφίες)


Με αισθήματα αγάπης, σεβασμού, συγκίνησης και αισιοδοξίας πλημμύρισε το απόγευμα της Τετάρτης ο φιλόξενος και ζεστός χώρος των εγκαταστάσεων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, κατά τη διάρκεια της όμορφης γιορτής που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων!
 
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών λειτουργεί από το 2005, καλύπτοντας τις ανάγκες μάθησης των παιδιών με ειδικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και με διαρκή στόχο να προσφέρει στους μικρούς μαθητές του τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητες τους και να αποκτήσουν αυτονομία. Είναι ανοιχτό στην κοινωνία και επιτελεί, με σεβασμό και κατανόηση, σημαντικό έργο.
Πολύτιμοι βοηθοί και συμπαραστάτες στα παιδιά και τους γονείς, οι δασκάλες του σχολείου, Γεωργία Αλεξανδροπούλου και Ελένη Λεβεντάκη, οι οποίες με υψηλό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνονται πλήρως στα παιδαγωγικά και λειτουργικά τους καθήκοντα με ευαισθησία, σεβασμό και κατανόηση, παράγοντας σημαντικό έργο!
Οι δε γονείς είναι διαρκώς δίπλα στα παιδιά τους και το σχολείο, στηρίζοντας ενεργά τη λειτουργία του, ενώ αναλαμβάνουν δράσεις και πρωτοβουλίες με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως αυτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας!
Βεβαίως, το σχολείο αντιμετωπίζει και προβλήματα, τα οποία προσπαθούν οι δασκάλες, με τους γονείς και τη στήριξη κατοίκων και επιχειρήσεων να επιλύουν, ωστόσο καθίσταται αναγκαία η έμπρακτη στήριξή του από την Πολιτεία, με ενίσχυσή του με εξειδικευμένο προσωπικό, μέσα και χρηματοδότηση!
Η διευθύντρια του σχολείου, Γεωργία Αλεξανδροπούλου, καλωσόρισε τους γονείς των παιδιών, τους αυτοδιοικητικούς και τον απλό κόσμο και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Αφού ευχήθηκε σε όλους «καλή χρονιά», σημείωσε: «Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διοργάνωσε αυτή τη μικρή γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Από εμάς, ευχές για ένα όμορφο 2015!».
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιάννης Μερκούρης, παίρνοντας το λόγο, είπε: «Εμείς, απ’ την πλευρά του Δήμου, ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά! Ο δήμαρχος, λόγω πυρετού, απουσιάζει, όπως γνωρίζετε. Ό,τι καλύτερο, εύχομαι, το 2015 και πιο δημιουργικό!». Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας, Αναστάσιος Αδρακτάς, ευχήθηκε «καλή χρονιά, με υγεία πάνω απ’ όλα και ό,τι καλύτερο!», ενώ ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατρών, Παναγιώτης Φαρμάκης, «χρόνια πολλά σε όλους, καλή χρονιά! Καλή δύναμη στο πολύ σημαντικό έργο που κάνετε! Έχει αντίκρισμα στην κοινωνία μας. Καλή χρονιά στα παιδιά, καλή δύναμη και στους γονείς και σ’ όλους!».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Γρηγορία Μιχαλακοπούλου, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, ευχήθηκε «χρόνια πολλά και μια καλή χρονιά!», σημειώνοντας με συγκίνηση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια! Τις δασκάλες μας εδώ, όπως άλλωστε έχω ευχαριστήσει ξανά!
Αυτή η χρονιά να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη, κι εμείς, οι γονείς, που έχουμε μια πορεία μπροστά μας, να έχουμε υπομονή και κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Και όσοι μπορούν και μας βοηθάνε, να είναι καλά!».
Το φλουρί έτυχε στην προϊσταμένη του σχολείου, Γεωργία Αλεξανδροπούλου! Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε πλούσιο και γευστικό κέρασμα, που για μια ακόμη φορά, ήταν προσφορά του κρεοπωλείου του κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου!
Σημειώνεται πως στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Χρονόπουλος, όπως και η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Βιβή Παντελάκη και η σχολική σύμβουλος, Θεοφανία Σιούτη. 

Του Ηλία Γιαννόπουλου