Ζήτησε και πήρε δύναμη από τους Μεσσήνιους ο Αντώνης Σαμαράς (φωτογραφίες και βίντεο)


ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Με τις ελληνικές σημαίες να κυριαρχούν και ελάχιστες της Νέας Δημοκρατίας να κυματίζουν, μίλησε το απόγευμα της Κυριακής στην Τέντα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μια συγκέντρωση που –όπως όλες στη σημερινή εποχή- μπορεί να υπολειπόταν της έντασης και του πάθους ανάλογων προεκλογικών συγκεντρώσεων της προηγούμενης δεκαετίας, όμως ήταν η μεγαλύτερη που πραγματοποιήθηκε την τρέχουσα προεκλογική περίοδο στη Μεσσηνία.
Όλοι έδωσαν το «παρών», με προεξάρχοντες τους υποψηφίους του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, τους γαλάζιους δημάρχους, όχι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά και άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, όπως του Δ. Καμπόσου από το Άργος, τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Λεωνίδα Γρηγοράκο, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, πολλούς αυτοδιοικητικούς και στελέχη του κόμματος.
 
Πρώτοι οι ΟΝΝΕΔίτες
Ακόμα και μία ώρα πριν από την επίσημη έναρξη της συγκέντρωσης, δηλαδή από τις 6.00 το απόγευμα, ο κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται στο χώρο της Τέντας, ενώ στις 6.30 οι κερκίδες και οι καρέκλες μέσα στο γήπεδο είχαν σχεδόν γεμίσει.
Κεντρική θέση, όπως σε όλες τις συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας, είχαν οι ΟΝΝΕΔίτες, που λίγο πριν από τις 7.00 ξεκίνησαν τα συνθήματα: «ΟΝΝΕΔ, ΟΝΝΕΔ, Πρωτοπορία, Ζήτω η Ν.Δ.», «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς».
Λίγο πριν από τις 8.00, από τα μεγάφωνα  ανακοινώνεται η άφιξη του ομιλητή και ο κόσμος αρχίζει να ζητωκραυγάζει, με την ένταση της μουσικής να ανεβαίνει. Αντί για τα πλαϊνά της εξέδρας, απ’ όπου συνήθως ανεβαίνουν οι πολιτικοί ομιλητές, ώστε να αποφύγουν τη μεγάλη καθυστέρηση από κόσμο, ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιλέξει την κεντρική είσοδο του γηπέδου. Περνώντας μέσα από τον κόσμο και χαιρετώντας όσους μπορούσε, φτάνει στην εξέδρα, όπου ξεκινά την ομιλία του. Ένας οπαδός έχει ξεφύγει από τα μέτρα και έχει ανέβει στην εξέδρα, με τους άντρες ασφαλείας του πρωθυπουργού να τον κατεβάζουν άρον άρον.
 
«Ψηλέ, Ψηλέ»
Οι πρώτες κουβέντες του Αντώνη Σαμαρά για την αγάπη των Μεσσηνίων ξεσηκώνουν τον κόσμο σε νέα συνθήματα και χειροκροτήματα, ενώ λίγο αργότερα θα έρθουν και τα γιουχαΐσματα στο άκουσμα των λέξεων «Αλέξης Τσίπρας» και «ΣΥΡΙΖΑ».
Έπειτα από 40 λεπτά ομιλίας, ο πρωθυπουργός αφιέρωσε λίγο χρόνο ακόμα για να χαιρετίσει κάποιους συμπατριώτες του, ενώ ακολούθησε τον ίδιο δρόμο – μέσα από τον κόσμο – για να φύγει από την Τέντα. Και εκεί ακολούθησαν εκδηλώσεις ενθουσιασμού από τους παρευρισκομένους, με μια γυναικεία φωνή να ξεχωρίζει και να του φωνάζει: «Ψηλέ, Ψηλέ, προχώρα, είμαστε μαζί σου».

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από την ομιλία της Κυριακής