Μίλτος Χρυσομάλλης: «Μοναδικό μου μέλημα είναι να προσφέρω στον τόπο μου»


Μοναδικό μέλημα του υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία στη Μεσσηνία, Μίλτου Χρυσομάλλη, είναι να προσφέρει στον τόπο του. Για το λόγο αυτό, αν οι πολίτες τον τιμήσουν και την Κυριακή βάλουν ένα σταυρό δίπλα στο όνομά του, υπόσχεται ότι δε θα αφήσει καμία δυνατότητα ανεκμετάλλευτη.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Θάρρος», αναφέρεται στο διακύβευμα των προσεχών εκλογών, εξηγώντας γιατί η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας της χώρας και η εγγύηση για το μέλλον της. 
Από τα πυρά του δεν ξεφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, ότι την ώρα «που η χώρα έστριβε το τιμόνι για την κανονικότητα, αποφάσισε να μας γυρίσει πίσω».
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:
 
-Η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως οι σημαντικότερες στην ιστορία της από τη μεταπολίτευση ως σήμερα. Ποιο είναι το βασικό διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης;
Το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής το καθόρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, εδώ στην Καλαμάτα. Στις 25 Ιανουαρίου δε γίνονται εκλογές μόνο για την επόμενη τετραετία. Επιλέγουμε το μέλλον του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες, γιατί αποφασίζουμε αν θέλουμε να μείνει η χώρα στον πυρήνα του ευρώ.
Επιλέγουμε αν θέλουμε να συνεχίσουν να έρχονται κονδύλια στη χώρα μας, αν θέλουμε να συνεχίσουν να παίρνουν οι αγρότες μας αγροτικές επιδοτήσεις, αν θέλουμε οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες μας να εντάσσουν έργα για την πατρίδα μας στο ΕΣΠΑ.
Επιλέγουμε Ν.Δ., την παράταξη που είναι συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου μας ή ΣΥΡΙΖΑ που, παρά τα όσα ισχυρίζεται, ετοιμάζεται για σύγκρουση με τους εταίρους. Γιατί ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι καμιά χώρα της Ευρώπης δε θα δεχτεί να κουρέψει τα δάνειά της, αφού μας έχουν δανείσει ακόμα και φτωχότερες από την Ελλάδα χώρες, με επιτόκια χαμηλότερα από εκείνα που οι ίδιοι πληρώνουν.
Αυτό που μπορεί να γίνει είναι αυτό που υπεύθυνα λέει η Ν.Δ. Ολοκλήρωση της αξιολόγησης το Φεβρουάριο και αμέσως μετά έναρξη της συζήτησης για τη διευκόλυνση της βιωσιμότητας του χρέους με βάση την απόφαση του Eurogroup του 2012. Μια απόφαση που πέτυχε ο Αντώνης Σαμαράς και δε χρειάζεται να σας θυμίσω τι έλεγε τότε η αξιωματική αντιπολίτευση.
 
-Θα έχετε ακούσει πολύ κόσμο στο δρόμο να σας λέει «Δεν αντέχω να πληρώσω άλλους φόρους». Παράλληλα, αρκετοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας στρέφονται σε άλλες πολιτικές κατευθύνσεις. Τι απαντάτε στον κόσμο που σας επισημαίνει ότι δεν αντέχει να πληρώσει άλλα χαράτσια και πώς πιστεύετε ότι μπορείτε να κερδίσετε και πάλι τους «δικούς» σας ψηφοφόρους;
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι Έλληνες υπέστησαν μεγάλη μείωση εισοδήματος τα τελευταία χρόνια. Όμως, οι θυσίες αυτές δεν πήγαν χαμένες. Η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε δυνατότητα και επέστρεψε 500 εκατομμύρια από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 σε εκείνους που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Και δε σταμάτησε εκεί. Κάναμε τη ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους είχαν χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα, νομοθετήσαμε για τις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων.
Ταυτόχρονα, ήδη από φέτος ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, ώστε να περιοριστεί στο 1% του ΑΕΠ, από 1,4% που είναι σήμερα.
Σταδιακά θα μειωθούν όλοι οι φορολογικοί συντελεστές για φυσικά πρόσωπα με ανώτατο το 33%, ενώ και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα θα φορολογούνται με 15%, αποδεικνύοντας έτσι ότι η Ν.Δ. θέλει να ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα και, κυρίως, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Θα επαναφέρουμε την ισόβια σύνταξη για τις πολύτεκνες μητέρες, καθώς και τη σύνταξη στους Βορειοηπειρώτες και τους Πόντιους ομογενείς.
Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, που μας κατηγορεί για φορομπηχτική πολιτική, ετοιμάζεται να φορολογήσει με 60% όλους όσοι έχουν ένα σπίτι στην πόλη και άλλο ένα στο χωριό, να επιβάλλει χαράτσι σε όλες τις συναλλαγές με τις τράπεζες, από την πληρωμή ενός λογαριασμού ΔΕΚΟ μέχρι και το επίδομα ανεργίας.
Τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν, έγιναν και λάθη και παραλείψεις. Όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς την τεράστια προσπάθεια που έκαναν οι Έλληνες πολίτες. Και την ώρα που η χώρα έστριβε το τιμόνι για την κανονικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μας γυρίσει πίσω. Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα κάνουν τη σωστή επιλογή και θα αναδείξουν την Ν.Δ. πρώτη δύναμη και κορμό της νέας κυβέρνησης.
 
-Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και περισσότερο τους νέους ανθρώπους, είναι η ανεργία, που έχει φθάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα. Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί;
Η ανεργία μειώνεται αργά αλλά σταθερά κάθε μήνα, το τελευταίο 9μηνο. Και θα μειωθεί κι άλλο. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τις νέες επενδύσεις. Μέσα από τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, που κάθε χρόνο πάει όλο και καλύτερα και προσφέρει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Μέσα από μεγάλες μονάδες, όπως η Costa Navarino του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.
Μέσα από την περαιτέρω ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής. Ζούμε σε έναν τόπο συνώνυμο με το καλό λάδι. Το βασικό μέλημά μας πρέπει να είναι η αύξηση της παραγωγής και των επιδοτήσεων. Λέμε ξεκάθαρα όχι στην φορολόγησή τους, όπως απειλεί ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως σχέδια και προγράμματα. Και η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο και, μάλιστα, κοστολογημένο. Δεν έχουμε ένα πρόγραμμα παροχών, περίπου 13 δισεκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μας δίνει και τη δική του άποψη για το πού θα βρεθούν. Τη λογική του «λεφτά υπάρχουν» οι Έλληνες την πλήρωσαν πολύ ακριβά και δεν πρόκειται να κάνουν ξανά το ίδιο λάθος.
 
-Πολιτευτήκατε για πρώτη φορά το 2012, σε μια εποχή που η κρίση άγγιζε το ζενίθ, σε αντίθεση, μάλιστα, με το ρεύμα της εποχής, που στρέφει τους νέους ανθρώπους  μακριά από την πολιτική. Ήταν μια δύσκολη απόφαση για εσάς; Ποια είναι η εμπειρία σας αυτά τα 2,5 χρόνια;
Μοναδικό μου μέλημα είναι να προσφέρω στον τόπο μου. Τη Μεσσηνία. Δεν είμαι ανεπάγγελτος. Είμαι πολιτικός μηχανικός και διδάκτωρ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ζω και εργάζομαι στην Καλαμάτα. Και γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μου. Αυτά τα 2,5 χρόνια είδα από κοντά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι, ανάμεσά τους κι εγώ. Το να αποφασίζεις να πολιτευτείς, μια τόσο δύσκολη εποχή, αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, ότι είσαι σίγουρος για αυτό που θέλεις να κάνεις και δεν εκμεταλλεύεσαι απλώς μια ευκαιρία. Βουτάς στα βαθιά και κολυμπάς. Και αυτό θέλω να κάνω.
 
-Στην πρώτη σας κάθοδο στις εκλογές σημειώσατε μια πολύ σημαντική δυναμική για πρωτοεμφανιζόμενο υποψήφιο. Ποιος είναι ο στόχος σας σε αυτές τις εκλογές;
Όταν κατεβαίνεις σε μια μάχη, στόχο έχεις πάντα τη νίκη. Και αν οι συμπολίτες μου με τιμήσουν και την Κυριακή βάλουν ένα σταυρό δίπλα στο όνομά μου στο ψηφοδέλτιο νίκης της Ν.Δ. υπό τον Αντώνη Σαμαρά, δεσμεύομαι ότι θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις για να τους εκπροσωπήσω επάξια.
 
-Σε ποιους τομείς πιστεύετε πως πρέπει να δώσει προτεραιότητα για τη Μεσσηνία ο βουλευτής τον οποίο οι πολίτες θα εκλέξουν ώστε να τους εκπροσωπήσει;
Εμείς οι Μεσσήνιοι έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο. Από πού να αρχίσω; Από τη γεωργία; Το λάδι και την ελιά; Όπως σας είπα και προηγουμένως, πρέπει να εκμεταλλευτούμε και το τελευταίο ευρώ που μπορούμε να πάρουμε από την Ε.Ε. και όχι να βάλουμε φόρους στις επιδοτήσεις.
Ζούμε και επιτρέψτε μου να το πιστεύω, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, σε μια από τις ομορφότερες γωνίες του πλανήτη. Οφείλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να τον γνωρίσουν από κοντά.
Ήδη το αεροδρόμιο μας έχει γίνει σταθμός για όλη τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και εκατοντάδες πτήσεις τσάρτερ προσγειώνονται φέρνοντας τουρίστες από όλο τον κόσμο. Είναι προτεραιότητά μας να αναβαθμίσουμε και το λιμάνι μας και να το κάνουμε σταθμό κρουαζιέρας με σταθμούς επίσκεψης την Αρχαία Μεσσήνη και ένα δίκτυο επισκέψιμων κάστρων, φρουρίων και πύργων, από την Κυπαρισσία, την Πύλο, τη Μεθώνη έως τη Ζαρνάτα, την Καρδαμύλη και τη Στούπα και τους πύργους της Μάνης.
Ο βουλευτής Μεσσηνίας έχει μεγάλο πεδίο δράσης. Και δε σκοπεύω να αφήσω καμία δυνατότητα που μου δίνεται ανεκμετάλλευτη.