Νίκος Σοφιανός: Ελπίδα για τα λαϊκά συμφέροντα το ΚΚΕ


Ζήτησε αγώνα και κινητοποίηση για την ανάδειξή του ως τρίτη δύναμη

Κεντρικός στόχος για το ΚΚΕ στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής είναι η αύξηση των ποσοστών του και το πλασάρισμα ως τρίτη δύναμη, μετά το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Δ., ώστε να υπάρχει σε όλους τους χώρους η φωνή που θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα των αδύναμων κοινωνικά οικογενειών.
Αυτό ήταν και το μήνυμα που μετέφερε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, στην προχθεσινή κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στην Καλαμάτα, στην αίθουσα του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».
Ο Νίκος Σοφιανός κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να δώσουν αγώνα, να κινητοποιηθούν, να απευθυνθούν στο κομμάτι του λαού, που σημείωσε ότι κυμαίνεται στο 30%, το οποίο δε θέλει τη συνέχιση της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρόσθεσε ότι ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι το ΚΚΕ, γιατί αυτό θα δώσει αγώνες δίπλα στους εργαζομένους και όχι το κόμμα των ναζί και προφυλακισμένων δολοφόνων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ή τα κόμματα των προθύμων να συνεργαστούν, όπως επίσης σημείωσε.
Επιπλέον, σχολίασε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να γίνει τροχονόμος συνδιαχείρισης, με την ανοχή του, σε μια κυβέρνηση που ήδη έχει αναγγείλει ότι δε θα ξαναδώσει πίσω στους εργαζόμενους όσα έχασαν τα τελευταία χρόνια και απλά δε θα επιβάλει καινούργια μέτρα. Μάλιστα, είπε ότι για να ζητάει κάποιος ανοχή σημαίνει ότι δεν προτίθεται να στηρίξει το λαό, γιατί τότε θα ζητούσε στήριξη.
Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ ξεκίνησε με χαιρετισμό του γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας, Νίκου Κουτουμάνου, ακολούθησε η προβολή ενός σύντομου βίντεο από τη γιορτή της περασμένης εβδομάδας στο ΣΕΦ του Φαλήρου, για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ, ενώ ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, Νίκου Διασάκου, Αγγελικής Ζαφείρη, Χριστίνας Καντζιλιέρη, Αντώνη Κατσά, Σαράντου Κουκούμη, Παναγιώτη Κουφαλάκου και Στέλλας Χρηστέα.
Α.Π.