«Οι Μεσσήνιοι επιβράβευσαν το πρόγραμμα της Ν.Δ.»


Το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο στην επικράτεια όσο και στη Μεσσηνία σχολίασαν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό.
Εξ αυτών, ορισμένοι κρίνουν ως θετικό πως στη Μεσσηνία η Ν.Δ. κράτησε τις δυνάμεις της, ενώ άλλοι βλέπουν την ήττα ως εφαλτήριο για να τελειώνει η εσωστρέφεια στο κόμμα.
 
Μίλτος Χρυσομάλλης
Ο κ. Χρυσομάλλης, που ήρθε δεύτερος σε αριθμό ψήφων στο νομό, τόνισε: «Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας επιβραβεύτηκε από τους συμπατριώτες μας στη Μεσσηνία, όμως λόγω του εκλογικού νόμου αυτό δεν είναι σε αντιστοιχία με την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Οι Μεσσήνιοι επέλεξαν πρώτο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, δεν έχασε ιδιαίτερα ποσοστά από τη δύναμή της. Και τους ευχαριστώ γι’ αυτό, αλλά και για τη στήριξή τους στο πρόσωπό μου.
Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να είναι εγγύηση για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τη σταθερότητα, και για να μη διακυβευτεί τίποτα απ’ όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα».
 
Περικλής Μαντάς
Ο κ. Περικλής Μαντάς δήλωσε: «Δώσαμε μια δύσκολη και αξιοπρεπή μάχη. Είπαμε την αλήθεια και δουλέψαμε σκληρά μέχρι την τελευταία στιγμή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι στηρίξατε και κρατήσατε την παράταξή μας ζωντανή στη Μεσσηνία. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς που με επιλέξατε για να δώσουμε αυτή τη μάχη μαζί.
Η απόφαση του ελληνικού λαού είναι απόλυτα σεβαστή. Κυρίαρχο μέλημά μας τώρα είναι να κρατήσουμε την πατρίδα μας όρθια και να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε αρωγοί». 
 
Μαρία Οικονομάκου
«Το κόμμα της Ν.Δ. έδωσε έναν έντιμο αγώνα και είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Το αποτέλεσμα δε μας ικανοποιεί, αλλά είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τη χώρα από τη θέση που μας δίνεται. Όσο για μένα προσωπικά, είμαι ικανοποιημένη, καθώς ήταν μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση και ο χρόνος περιορισμένος. Ευχαριστώ πολύ όλους τους Μεσσήνιους πολίτες που με τίμησαν και με στήριξαν με την ψήφο τους», δήλωσε η κα Οικονομάκου.
 
Αντωνία Μπούζα
«Η ετυμηγορία των Ελλήνων οδήγησε τη μεγάλη ιστορική φιλελεύθερη παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην αντιπολίτευση.
Σεβόμενη την απόφαση των Ελλήνων, εύχομαι να επιτύχει η νέα κυβέρνηση της χώρας στο έργο που της ανέθεσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.
Οι δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι συνεχείς οικονομικές πιέσεις, αλλά και κάποιες συμπεριφορές, πλήγωσαν τους αγνούς και άδολους πατριώτες που εμπιστεύθηκαν και στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από κοντά μας.
Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να αποτελεί το σταθερό πόλο εγγύησης της σταθερότητας στην πατρίδα μας, κι ελπίζω αυτή η ήττα να είναι το εφαλτήριο διαδικασιών που θα απομακρύνουν την εσωστρέφεια και όσα πληγώνουν τους δικούς της ανθρώπους.
Προσωπικά, έδωσα έναν έντιμο αλλά μοναχικό αγώνα για την παράταξη και τους ανθρώπους της στην πιο δύσκολη περίοδο γι΄αυτήν. Καίτοι άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, επέλεξα, έστω και την τελευταία στιγμή, να στρατευθώ στην προσπάθεια για το καλό της πατρίδας μας. 
Το αποτέλεσμα της σταυροδοσίας στη Μεσσηνία είναι ο καθρέφτης όλων αυτών των παθογενειών που οδήγησαν τη μεγάλη ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας σε συρρίκνωση τόσο στη Μεσσηνία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Με το βλέμμα στο μέλλον, υπόσχομαι να είμαι δίπλα στους Μεσσήνιους συμπατριώτες μου και να εργαστώ για τα συμφέροντά τους τόσο από την τιμητική αυτοδιοικητική θέση που μου έχουν εμπιστευθεί όσο και από την πολιτική θέση του σήμερα», σημείωσε η κα Μπούζα.

Της Βίκυς Βετουλάκη