Σημαντική μείωση της ποινής του πέτυχε ένας νεαρός χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για κλοπές. Από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 7 χρόνων, μιας και ήταν φυγόδικος. Χθες το δικαστήριο, όπου παρευρέθη (αφού πλέον έχει συλληφθεί και κρατείται), μείωσε την ποινή σε δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή και θα αποφυλακισθεί
Αστυνομικός κατέθεσε πως κάτοικοι στην οδό Κανάρη τηλεφώνησαν για δύο ύποπτα άτομα που προσπαθούσαν να ανοίξουν κατάστημα. Περιπολικό πήγε στην περιοχή, όπου και τα εντόπισε. Αυτά χωρίσθηκαν και άρχισαν να τρέχουν, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να κυνηγήσει τον πρώτο πεζός και ο δεύτερος αστυνομικός να κυνηγήσει τον άλλον με το περιπολικό.
Ο δεύτερος κάποια στιγμή κουράσθηκε, μπήκε σε πιλοτή πολυκατοικίας και συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος ξέφυγε.
Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκε ένα κατσαβίδι.
Στην περιοχή είχε παραβιασθεί ένα καφενείο, απ’ όπου είχαν κλαπεί 20 ευρώ, ενώ είχε γίνει διάρρηξη και σε δεύτερο καφενείο, απ’ όπου είχαν κλαπεί 100 ευρώ.
Ο πατέρας του κατηγορούμενου νεαρού κατέθεσε πως το παιδί του το έκανε αυτό αντιδρώντας στο γεγονός ότι οι γονείς του εκείνη την περίοδο χώρισαν, αλλά τώρα όλα έχουν διορθωθεί. Μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε ήδη καταλάβει πόσο σοβαρή ήταν η πράξη του.
Τους ίδιους λόγους επικαλέστηκε και ο νεαρός, λέγοντας πως ό,τι έκανε ήταν από αντίδραση στο χωρισμό των γονιών του.
Β.Β.