Και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος ζητά αποζημίωση από ENERGA και HELLAS POWER


Η δικηγορική εταιρεία με την επωνυμία «Ευάγγελος Χατζηγιαννάκης Δικηγορική Εταιρεία» θα εκπροσωπήσει τον Δήμο Πύλου – Νέστορος στην αυριανή συνέχιση της διακοπείσας από τη 16η Ιανουαρίου δίκης στο Α’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την ποινική υπόθεση «ENERGA και HELLAS POWER».
Στη δίκη, κατηγορούμενοι είναι άτομα που είχαν την ιδιότητα των νομίμων εκπροσώπων, διευθυνόντων συμβούλων κ.λπ. των ανωτέρω εταιριών, οι οποίοι φέρεται ότι υπεξαίρεσαν με την ιδιότητα του διαχειριστή ξένης περιουσίας, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, κατά το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2011 ως τον Ιούλιο 2012, συνολικό ποσό 9.376,39 ευρώ από το Δήμο Πύλου- Νέστορος.
Η εταιρεία Energa κατηγορείται πως υπεξαίρεσε 4.051,68 ευρώ και η εταιρεία Hellas Power 5.324,41 ευρώ.
Τα ποσά αυτά αφορούσαν σε αποδοτέα δημοτικά τέλη καθαριότητας, στο φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, που, ενώ τα εισέπραξαν, δεν τα απέδωσαν και τα ιδιοποιήθηκαν παράνομα, ενσωματώνοντάς τα χωρίς δικαίωμα στην περιουσία τους και τα αποστέρησαν από το Δήμο.
Τη σχετική απόφαση που έλαβε ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρης, επικύρωσε με πρόσφατη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Η πληρεξούσιος δικηγορική εταιρεία θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, αξιώνοντας αποζημίωση για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης του Δήμου, λόγω κλονισμού πίστης και του κύρους του, με ρητή επιφύλαξη για την περαιτέρω αποκατάσταση και ανόρθωση της προκληθείσας περιουσιακής του ζημίας, επιδιώκοντας ταυτόχρονα την απόδοση μέρους ή και του συνόλου των οφειλομένων ποσών.
Χ.Χ.