Τρία χρυσά κι ένα ασημένιο μετάλλιο στο μεσσηνιακό λάδι!


Οι εταιρείες “Επίκουρος”, “Αγροβίμ” και “Μπλάουελ” μεγάλοι πρωταγωνιστές
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Ορισμένες από τις καλύτερες μεσσηνιακές εταιρείες στην τυποποίηση βιολογικού ελαιολάδου κέρδισαν εντυπώσεις και βραβεία στο διεθνή διαγωνισμό βιολογικών ελαιολάδων Biοl 2015, στην πόλη Πούλια της Ιταλίας. Η τελική συγκομιδή ήταν τρία χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο.
Η εταιρεία βιολογικών προϊόντων “Επίκουρος” κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, ένα για το “Epikouros Demeter” και ένα για το “Epikouros Natives”. Το τρίτο χρυσό μετάλλιο κέρδισε η “Αγροβίμ” για το ελαιόλαδό της «Ιλιάδα». Ασημένιο μετάλλιο κέρδισε η εταιρεία Μπλάουελ, για το “Migros Griechisches Olivenol”.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία “Επίκουρος” τιμήθηκε με δύο βραβεία και μία διάκριση στην παγκόσμια έκθεση βιολογικών και οργανικών προϊόντων BIOFACH, που πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη, 11 και 14 Φεβρουαρίου.
Φέτος, στην BIOFACH μετείχαν 2.384 εκθέτες από συνολικά 76 χώρες, γεγονός που κάνει τη διάκριση για την «Επίκουρος» ακόμα πιο σημαντική.
Το θετικό γεγονός είναι ότι η Μεσσηνία αναδείχθηκε ο νομός της Ελλάδας με τα περισσότερα χρυσά στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, όπως και η Πελοπόννησος η Περιφέρεια της χώρας με τα περισσότερα χρυσά.
Οι διακρίσεις αυτές, που έρχονται σε συνέχεια άλλων σε διαγωνισμούς που προηγήθηκαν, δείχνουν ότι η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετικά καλή και από ποιοτικής άποψης για τα ελληνικά και τα μεσσηνιακά ιδιαίτερα ελαιόλαδα και, κυρίως, η επιτυχία έρχεται μόνο μέσα από τη δουλειά και όχι από επικοινωνιακά παιχνίδια.