Δεν αγγίζει τα αποθεματικά των Δήμων το Υπουργείο Οικονομικών


Δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, δήλωσε, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σημειώνοντας παράλληλα «την κληρονομήσαμε την κατάσταση».
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, χαρακτήρισε ανοιχτό ζήτημα την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα έχει θετική έκβαση.
Σημείωσε πως η κυβέρνηση γνώριζε ότι ο Μάρτης θα είναι ένας δύσκολος μήνας σε σχέση με τις υποχρεώσεις της χώρας, κάτι που γνώριζε και η προηγούμενη κυβέρνηση και παραδέχθηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης.
Πάντως, η δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας σχολιάστηκε σε προχθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος εξέφρασε τους φόβους του ότι, προκειμένου η κυβέρνηση να ξεφύγει από το πρόβλημα της ρευστότητας, θα χρησιμοποιήσει και τα αποθεματικά κάποιων Δήμων.
Τελικά, κάτι τέτοιο δε φαίνεται ότι θα συμβεί, αφού το υπουργείο Οικονομικών, με χθεσινή ανακοίνωσή του, διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα για δήθεν απόφαση της κυβέρνησης «να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά 40 Δήμων» προκειμένου να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις μέσα στο Μάρτιο.
Α.Π.