Πολύς κόσμος παρακολούθησε χθες τις ιπποδρομίες που πραγματοποιήθηκαν στο Πλατύ, μετά τη λήξη της θρησκευτικής πανήγυρης στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Προηγήθηκαν Όρθρος και Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Γεωργίου.
Για την τέλεση των ιπποδρομιών είχε χορηγηθεί άδεια από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και διεξήχθησαν με την ηθική και υλική υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας. Έλαβαν μέρος 4 ντόπια άλογα, 2 μιγάδες και 9 καθαρόαιμα ιπποδρόμου. Η εκκίνηση κάθε ιπποδρομίας δόθηκε από τον Άγιο Γεώργιο με κατεύθυνση προς το χωριό, σύμφωνα με το έθιμο που χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
1η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
1ος ο ίππος Paradisi, ιδιοκτησίας Βασίλη Καννά, με αναβάτη τον ίδιο
2ος ο ίππος Yusain Colt, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Καπόγλη, με αναβάτη τον Παναγιώτη Κλαγγέα
3ος ο ίππος Bolshoi King, ιδιοκτησίας Ηλία Πουλόπουλου, με αναβάτη τον Πέτρο Γιαννέα
2η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
1ος ο ίππος Καπετάν Γρηγόρης (Chosen Son), ιδιοκτησίας Παναγιώτη Φάβα, με αναβάτη τον Νίκο Δημητρόπουλο
2ος ο ίππος Τσάρος, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Σκιαδά – Γιώργου Κούτσικα, με αναβάτη τον Γιώργο Τσαγκάρη
3ος ο ίππος Αθήρ Ντουμπάι, ιδιοκτησίας Γιάννη Ταχταμπά, με αναβάτη τον Μιχάλη Ταχταμπά
3η ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑ
1ος ο ίππος Τίμιος Γιάννης, ιδιοκτησίας Γιώργου Χαραλαμπόπουλου, με αναβάτη τον Νίκο Δημητρόπουλο
2ος ο ίππος Νέδα (Too Risky), ιδιοκτησίας Αναστάσιου Θλιμμένου, με αναβάτη τον Μιχάλη Ταχταμπά
3ος ο ίππος Ten Pin, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Καπόγλη, με αναβάτη τον Παναγιώτη Κλαγγέα.
Στους μιγάδες ίππους κέρδισε η Ίριδα, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Σκιαδά και στα ντόπια νικητής ανεδείχθη ο ίππος Νώντας, ιδιοκτησίας του Νώντα Μπάκα, με αναβάτη τον ίδιο.
Τελική ιπποδρομία
Στην τελική ιπποδρομία έλαβαν μέρος τρία άλογα, εκείνα που είχαν κατακτήσει την πρώτη θέση στις τρεις ιπποδρομίες. Μεγάλος νικητής ανεδείχθη ο Καπετάν Γρηγόρης του Παναγιώτη Φάβα, με αναβάτη τον Νίκο Δημητρόπουλο, ίππος που είναι για 4η φορά τελικός νικητής σε 7 συμμετοχές.
Στους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλα, αναμνηστικά μετάλλια και δόθηκαν χρηματικά βραβεία. Μάλιστα, δύο κύπελλα απέστειλε ο Αθλητικός Σύλλογος Κοκκινόραχης Σπάρτης, ο οποίος τελεί αγώνες του Αγίου Πνεύματος, στους οποίους συμμετέχει ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου, που εδρεύει στο Πλατύ.
Πολύς κόσμος στις ιπποδρομίες στο Πλατύ
