Έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες – Με προσοχή η κυκλοφορία στη Ναυαρίνου (φωτογραφίες)

Έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες – Με προσοχή η κυκλοφορία στη Ναυαρίνου (φωτογραφίες)

Ανοικτή η Ναυαρίνου  το τρίημερο Αγίου Πνεύματος

Ξεκίνησε η ανάπλαση στην πλατεία της Ανάστασης

Ξεκίνησαν από χθες τα έργα ανάπλασης στην πλατεία της Ανάστασης στη Ναυαρίνου. Σύμφωνα με τον εργολάβο σήμερα θα γίνει φρεζάρισμα πίσσας στη Ναυαρίνου η οποία όμως θα κλείσει από την Τρίτη για να μη υπάρξει πρόβλημα με την κίνηση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Όμως, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί και να διέρχονται από το σημείο με μικρή ταχύτητα.

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη παρέμβαση ώς πολύ σημαντική, η οποία, πέρα από την αισθητική αξία, έχει μία ακόμη σημαντικότερη. Στο τμήμα της θάλασσας απέναντι από την εκκλησία πρόκειται να λειτουργήσει μια νέα σύγχρονη ράμπα για ΑμεΑ, παρέμβαση η οποία θα κάνει προσβάσιμη την παραλία στα άτομα με κινητικά προβλήματα.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, «σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Ανάπλαση τμήματος παραλιακής ζώνης Καλαμάτας (Πλατεία Ανάστασης)” υπέγραψε, χθες, ο δήμαρχος Καλαμάτας με το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, “ΙΚΤΙΝΟΣ Α.Ε.”, η οποία προσέφερε έκπτωση 39.35% και έχει προθεσμία 90 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης για να ολοκληρώσει τις εργασίες.
Σε δηλώσεις του, μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες εκ μέρους της πόλης προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και προς το συμπατριώτη μας γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), Αλέξανδρο Χαρίτση, για τη συμβολή τους στην επανένταξη του έργου.
Με το σημαντικό αυτό έργο, προϋπολογισμού 428.766 ευρώ, θα διαμορφωθεί η πλατεία του Ιερού Ναού Ανάστασης στην Παραλία Καλαμάτας, γύρω από την εκκλησία, ενώ παρέμβαση θα διενεργηθεί και στην οδό Ναυαρίνου και θα αναβαθμιστεί αισθητικά και λειτουργικά η ανατολική παραθαλάσσια περιοχή της Καλαμάτας.
Οι εργασίες ξεκίνησαν ήδη και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να ολοκληρωθούν κατά το συντομότερο δυνατό διάστημα. Παρακαλούνται οι πολίτες να δείξουν κατανόηση. Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο, λίγο ανατολικότερα από τη θέση που ήδη βρίσκεται η υπάρχουσα υποδομή, θα λειτουργήσει η νέα σύγχρονη ηλεκτρική ράμπα, τύπου Seatrac, για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία.
Η Ναυαρίνου δε θα κλείσει στο εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για την εξυπηρέτηση επισκεπτών και επαγγελματιών».