Για τις 8 Ιουνίου αναβλήθηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη δύο γιατρών, γυναικολόγου και μαιευτήρα, του Νοσοκομείου Καλαμάτας, για το θάνατο εμβρύου.
Η δίκη είχε ξεκινήσει στις αρχές του μήνα και μετά τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων κατηγορίας, διεκόπη για να συνεχισθεί χθες. Χθες το πρωί, όμως, μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου δήλωσε κώλυμα και έτσι η εκδίκαση αναβλήθηκε, προκειμένου η δίκη να γίνει και πάλι από την αρχή στις 8 Ιουνίου, με νέα σύνθεση.
Οι δύο γιατροί κατηγορούνται ότι τον Οκτώβριο του 2008, από έλλειψη προσοχής, επέφεραν το θάνατο εμβρύου. Το περιστατικό αφορά νεαρή μητέρα που τότε ήταν μόλις 21 ετών και έγκυος στο πρώτο της παιδί.
Διένυε τον ένατο μήνα της κύησης, όταν στις 13 Οκτωβρίου 2008 πήγε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με έντονους πόνους. Εξετάσθηκε από το μαιευτήρα, ο οποίος συμπέρανε ότι δεν ξεκινά τοκετός και άφησε την ετοιμόγεννη να φύγει από το νοσοκομείο.
Η κοπέλα παραπονιόταν για έντονους πόνους και καθημερινά με οικείους της πήγαινε στο νοσοκομείο, αλλά της έλεγαν ότι δεν έχει έρθει η ώρα να γεννήσει.
Τελικά, στις 20 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε ότι ο πλακούντας ήταν «γερασμένος» (είχε σταματήσει να θρέφει το έμβρυο) και την επόμενη μέρα ξεκίνησε διαδικασία τοκετού. Έγινε καισαρική τομή, όμως διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο ήταν νεκρό λόγω ενδομητρίου υποξίας.
Β.Β.