Πετράκος, Κωνσταντινέας, Ψαρρέα και 46 ακόμα βουλευτές ζητούν να συζητηθεί το πόρισμα για το χρέος στην Ολομέλεια

Πετράκος, Κωνσταντινέας, Ψαρρέα και 46 ακόμα βουλευτές ζητούν να συζητηθεί το πόρισμα για το χρέος στην Ολομέλεια

Η κίνηση της ομάδας των 49 ερμηνεύεται από έμπειρους κοινοβουλευτικούς παρατηρητές ως επίδειξη δύναμης της κυρίας Κωνσταντοπούλου – Μεταξύ των 49, οι Ραχήλ Μακρή, Κώστας Λαπαβίτσας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Στάθης Λεουτσάκος
Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας προκειμένου να συζητηθεί το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος ζητούν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στην οποία ανήκει και η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της επιτροπής.
Η κίνηση της ομάδας των 49 ερμηνεύεται από έμπειρους κοινοβουλευτικούς παρατηρητές ως επίδειξη δύναμης της κυρίας Κωνσταντοπούλου ενόψει και των νέων συσχετισμών που θα προκαλέσει μια ενδεχόμενη συμφωνία κυβέρνησης – πιστωτών στο εσωτερικό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Το περιεχόμενο της επιστολής που κινείται στην σκληρή γραμμή απέναντι στους εταίρους – πιστωτές υπογράφεται από βουλευτές – εκπροσώπους όλων των τάσεων του κυβερνητικού κόμματος.
Είναι δε ενδεικτικό ότι την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να πετύχει μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, με επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα αλλά και αναδιάρθρωση του χρέους, οι συντάκτες του κειμένου επαναφέρουν το αίτημα της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής με τις υπογραφές έχει ως εξής:

«Αξιότιμη κα Πρόεδρε,
Μετά την δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών πορισμάτων της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος της πατρίδας μας από τα οποία προκύπτει ότι για το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους είναι μη νόμιμο, απεχθές, δεν ευθύνεται ο λαός μας για αυτό και επιπλέον είναι αποτέλεσμα της μετατροπής της κρίσης των ιδιωτικών τραπεζών σε κρίση δημοσίου χρέους της χώρας μας με στόχο κυρίως την διάσωση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών.
Προτείνουμε να συνυπογραφεί η πρόταση ώστε να γίνει συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής ώστε να συζητηθούν τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο χρέους της χώρας μας και να ενισχυθεί η απαίτηση και ο αγώνας της κυβέρνησης και του Ελληνικού Λαού για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Οι αιτούντες βουλευτές
Θανάσης Πετράκος
Θωμάς Κώτσιας
Στέφανος Σαμοΐλης
Κυριακή (Βούλα) Τεκτονίδου
Ευγενία Ουζουνίδου
Γιώργος Ουρσουζϊδης
Κώστας Ζαχαριάς
Ευαγγελία (Λίτσα) Αμμανατίδου
Ευαγγελία Βαγιωνάκη
Μερόπη Τζούφη
Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Στάθης Λεουτσάκος
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Ηλίας Ιωαννίδης
Έλενα Ψαρρέα
Κατερίνα Παπανάτσιου
Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου
Γιάννης Σταθάς
Δημήτρης Κοδέλας
Γιάννης Δέδες
Χρήστος Σμίας
Ελένη Σωτηρίου
Μαρία Κανελλοπούλου
Αθανάσιος Παπαδόπουλος
Παύλος Πολάκης
Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Γιώργος Ψυχογιός
Κώστας Λαπαβίτσας
Μάριος Κάτσης
Πέτρος Κωνσταντινέας
Φρόσω Καρασαρλίδου
Στάθης Γιαννακίδης
Ραχήλ Μακρή
Θανάσης Σκούμας
Συρμαλένιος Νίκος
Γιώργος Καΐσας
Σωκράτης Φάμελλος
Νεκτάριος Σαντορινιός
Ηλίας Καματερός
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Φωτεινή Βακη
Ζήσης Ζαννάς
Δελημητρος Κώστας
Βασίλης Χατζηλάμπρου
Τσανακα Αλεξάνδρα
Νατάσσα Γκαρά
Κώστας Μπάρκας
Αποστόλης Καραναστάσης».
protothema.gr