«Καμπανάκι» ανησυχίας για το μέλλον των αδέσποτων ζώων στην Καλαμάτα

«Καμπανάκι» ανησυχίας για το μέλλον των αδέσποτων ζώων στην Καλαμάτα

Ουσιαστικό έργο, όπως επιτάσσει ο σχετικός νόμος, αλλά και περισσότερη ευαισθησία από πλευράς Δήμου Καλαμάτας και Δημοτικής Αρχής στο θέμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, ζήτησε με παρέμβασή της, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», κτηνίατρος Χριστίνα Καντζιλιέρη.
Όπως σχολίασε, η Δημοτική Αρχή προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε δύο απευθείας αναθέσεις έργων, συνολικού κόστους περίπου 10.000 ευρώ, δίνοντας σε ιδιώτη ευθύνες που εκπλήρωνε με τον καλύτερο τρόπο ο Φιλοζωικός Όμιλος, αλλά και εθελοντές. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να παραχθεί ουσιαστικότερο έργο για τα αδέσποτα, είτε με στείρωσή τους είτε με εξεύρεση κάποιου χώρου.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σημειώνοντας ότι η επιλογή του ιδιώτη έγινε μόνο και μόνο γιατί τα μέλη του Φιλοζωϊκού δεν έχουν πάντα τον ελεύθερο χρόνο ώστε να γίνεται πιο συγκεκριμένη η προσπάθεια προστασίας των αδέσποτων.
Πάντως, η δημοτική σύμβουλος, η οποία συμμετέχει ενεργά και εθελοντικά σε πολλές περιπτώσεις ιατρικής παρέμβασης σε τραυματισμένα αδέσποτα, εξέφρασε την ανησυχία της για τη ζωή των αδέσποτων από πράξεις ασυνείδητων, αλλά και από τις παρεμβάσεις του Δήμου Καλαμάτας.
Α.Π.