«Ναι» είπαν χθες στο δημοψήφισμα δεκάδες Μεσσήνιοι σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα

«Ναι» είπαν χθες στο δημοψήφισμα δεκάδες  Μεσσήνιοι σε συγκέντρωση στην Καλαμάτα

Δυναμικό «παρών» έδωσαν χθες οι Μεσσήνιοι, μέλη ή ψηφοφόροι πολλών κομμάτων, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, έπειτα από πρωτοβουλία πολιτών, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία του δήμαρχου Καλαμάτας, Παν. Νίκα, ο οποίος επισήμανε, ανάμεσα σε άλλα, πως την Κυριακή κρίνεται το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας και τόνισε πως δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει Βόρεια Κορέα ή Αλβανία. Πρόσθεσε πως από την επιστροφή στη δραχμή ωφελούνται όσοι είχαν καταθέσεις στο εξωτερικό και επανέλαβε την κρισιμότητα του δημοψηφίσματος.
Τον διαδέχθηκε στο βήμα ο καθηγητής Οικονομικών Παν. Καζάκος. Δήλωσε ανεπιφύλακτα υπέρ του «ναι», καθώς, όπως τόνισε, το «όχι» οδηγεί τη χώρα σε περιπέτειες και δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου, με αποτέλεσμα να διακυβεύονται πολλά. Χαρακτήρισε παραπειστικό το ερώτημα του δημοψηφίσματος, πρόσθεσε πως λειτουργεί διχαστικά και υπογράμμισε ότι το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στην ευρωζώνη. Μέμφθηκε την κυβέρνηση για τη διακοπή της διαπραγμάτευσης και σημείωσε ότι η λύση στο αναπτυξιακό πρόβλημα της χώρας δεν μπορεί να έλθει εκτός της ευρωζώνης.
Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως η όποια συμφωνία επιτευχθεί θα είναι επώδυνη, ενώ οι συνέπειες από το «όχι» θα είναι πολύ βαρύτερες από την όποια επώδυνη συμφωνία. Κατέληξε λέγοντας πως δε βοηθά η συμπαράσταση της Βενεζουέλας, αλλά ούτε και η σύμπραξη με την ακροδεξιά στην Ευρώπη ή αλλού, υπογραμμίζοντας πως αυτή η συμπαράταξη θα έπρεπε να μας ξυπνήσει.        
Χ.Χ.