Πυρετώδεις, αλλά με προβλήματα οι προετοιμασίες για το δημοψήφισμα

Πυρετώδεις, αλλά με προβλήματα οι προετοιμασίες για το δημοψήφισμα

Πυρετωδώς εργάζονται οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, της Εισαγγελίας Καλαμάτας και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την Κυριακή, στην περίπτωση που τελικά διεξαχθεί το δημοψήφισμα.
Αν και, όπως παραδέχθηκε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο υπηρεσιακός μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκεται σε ετοιμότητα, υπάρχουν προβλήματα με τις προμήθειες. «Ήδη αυτό που ζούμε στην οικονομία, την  αδυναμία των συναλλαγών, δημιουργεί προβλήματα και στην υλοποίηση του δημοψηφίσματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, στην Περιφερειακή Ενότητα έχουν συγκροτηθεί συνεργεία, ενώ χθες έφτασαν και τα ψηφοδέλτια του δημοψηφίσματος.
Σε ό,τι αφορά το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, εκδόθηκε η απόφαση για τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ενώ από την Παρασκευή θα αρχίσουν να δίνουν το «παρών» οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.
Ο διορισμός τους, σύμφωνα με αυτόν που είχαν λάβει στις εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο, γίνεται από την Εισαγγελία Καλαμάτας, ενώ ξεκίνησε χθες, με μικρή όμως προσέλευση, και θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι. Πιθανές αντικαταστάσεις ή αλλαγές θα γίνουν την Παρασκευή από τον έφορο του Πρωτοδικείου.
Στο μεταξύ, το Γραφείο Διαβατηρίων στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας το προσεχές Σαββατοκύριακο, λόγω του δημοψηφίσματος, θα λειτουργήσει ως ακολούθως:
-Σάββατο, 4 Ιουλίου, κατά τις ώρες 8.00 έως 18.00
-Κυριακή, 5 Ιουλίου, από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι και τη λήξη αυτής, δηλαδή κατά τις ώρες 7.00 έως 19.00.
Επισημαίνεται ότι το προσωπικό των Γραφείων θα παρέχει τις υπηρεσίες του προς το κοινό, για την παράδοση των διαβατηρίων που έχουν ήδη εκτυπωθεί και είναι έτοιμα, προκειμένου αποτελέσουν αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητας κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.
Β.Β.