AΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας: Στο δημοψήφισμα ψηφίζουμε ΟΧΙ μέχρι το τέλος


ΡΗΞΗ, όχι ΥΠΟΤΑΓΗ 
Η πεντάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα απέδειξε καθαρά ότι ΔΝΤ, Ε.Ε. και Ευρωζώνη σημαίνουν μνημόνια φτώχειας, βάρβαρη λιτότητα και ανεργία για το λαό, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ντροπιαστική επιτροπεία και κατάλυση κάθε λαϊκής κυριαρχίας. Ο κάθε εργαζόμενος είδε τη βαθιά αντιδραστική φύση αυτών των θεσμών, που βάζουν πάνω από όλα τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του κεφαλαίου.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο διάστημα αυτό, κάτω από το βάρος των επιλογών της για «διαπραγμάτευση εντός της ευρωζώνης», όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια, αλλά αναγνώρισε και εξυπηρέτησε κανονικά το άδικο και χιλιοπληρωμένο χρέος στους τοκογλύφους-δανειστές, και έφτασε να προτείνει η ίδια μια σκληρή αντιλαϊκή συμφωνία (πρόταση 47 σελίδων και οι παραπέρα χειρότερες προσαρμογές), η οποία αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο.
Το δικό μας ΟΧΙ είναι διαφορετικό. Είναι το ΟΧΙ του λαού.
-ΟΧΙ στη ληστοσυμμορία των δανειστών και στα τσιράκια τους
-ΟΧΙ στη μνημονιακή πρόταση υποταγής των 47 σελίδων της κυβέρνησης
-ΟΧΙ στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη.
Είναι το ΟΧΙ που διεκδικεί: Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με λαϊκό εργατικό έλεγχο.