Πόλεμος Αντώναρου – Άδωνι σε twitter και ραδιόφωνα
Η φτώχεια, λέει ο λαός, φέρνει γκρίνια. Κάθε φτώχεια φέρνει γκρίνια – ακόμα και η εκλογική. Το αποτέλεσμα της Κυριακής έκανε ορισμένα κόμματα πολύ πιο φτωχά σε ψηφοφόρους. Η Ν.Δ. αύξησε ποσοστιαία τη δύναμή της κατά 0,29% σε σχέση με τον Ιανουάριο, φτάνοντας το 28,10%, αλλά σε απόλυτους αριθμούς έχασε σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές 192.671 ψήφους.
Αποτέλεσμα; Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ του «σαμαρικού» Άδωνι Γεωργιάδη και του «καραμανλικού» Ευάγγελου Αντώναρου για τη διαδοχή στη Ν.Δ. Η κόντρα ξεκίνησε μέσω twitter, μεταφέρθηκε στο ραδιοφωνικό αέρα και είναι ενδεικτική του «διχασμού» που θα περάσει η Ν.Δ. κατά την εσωτερική προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη νέου προέδρου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας tvxs.gr. Στροφή προς το κέντρο ή επιστροφή στα… ακροδεξιά;
Τα πάντα ξεκίνησαν με ένα tweet του Ευάγγελου Αντώναρου, που επιτέθηκε – χωρίς να τον κατονομάσει – στον Αντώνη Σαμαρά και τους υποστηρικτές του, τους οποίους χαρακτήρισε «ακροδεξιά σαπρόφυτα» που ονειρεύονται «επαναφορά του κυρίου που οδήγησε τη Ν.Δ. στον ιστορικό της πάτο»
Σε ρόλο υπερασπιστή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ. ο Άδωνις Γεωργιάδης, που χαρακτήρισε με ειρωνικό ύψος «ψύχραιμο, κόσμιο, συνετό» και «υπόδειγμα μεσαίου χώρου» το λόγο του Ευάγγελου Αντώναρου.
«Το επαναλαμβάνω για 100ή φορά. Επιλέγω με ποιους συνομιλώ πολιτικά. Πάντως όχι με μαϊντανούς, σώγαμπρους κι ακροδεξιά φιντάνια» η αιχμηρή απάντηση του Ευάγγελου Αντώναρου.
Αργότερα μιλώντας στα Παραπολιτικά fm, ο Ευάγγελος Αντώναρος στήριξε ανοιχτά τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, λέγοντας ότι η εθνική συνεννόηση και η γραμμή της συναίνεσης αποτελούν από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή διαχρονική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια απάντηση προς όσους «σαμαρικούς» (Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Φαήλος Κρανιδιώτης, Μισέλ Ασημακοπούλου) υποστήριξαν ότι η γραμμή συναίνεσης που ακολούθησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έφερε την ήττα.
Ο Ευάγγελος Αντώναρος άφησε αιχμές ανοιχτά προς την πλευρά Γεωργιάδη και Βορίδη τους οποίους αποκάλεσε «μουσαφίρηδες». «Θα έλεγα ότι οι “μουσαφίρηδες” σε ένα κόμμα πρέπει να συμπεριφέρονται με τους κανόνες που ορίζουν τη συμπεριφορά των μουσαφίρηδων. Δηλαδή να σέβονται περισσότερο τα ιερά και τα όσια μιας παράταξης. Η Ν.Δ. είναι μια Κεντροδεξιά παράταξη, η Ν.Δ. είναι μια παράταξη που ανοίγει τις αγκαλιές της και δέχεται μέσα όλους όσους από τις παρυφές της δημοκρατικής Δεξιάς μέχρι την Κεντροαριστερά αποφασίζουν να έρθουν και να εγκατασταθούν εκεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του απάντησε με ερώτηση. «Τι είναι ακριβώς ο κ. Αντώναρος στη Ν.Δ.; Ποια είναι η θέση που κατέχει στη Ν.Δ.; Είναι η γνώμη ενός πολίτη και ψηφοφόρου της Ν.Δ., σεβαστή μέχρι εκεί. Ο κ. Αντώναρος είχε κατέβει για βουλευτής το ’12, μαζί κατεβήκαμε, εγώ βγήκα, αυτός δε βγήκε, άρα ποιος εκφράζει τους νεοδημοκράτες αυτός που βγήκε ή αυτός που δε βγήκε;» είπε.
«Ο κ. Καραμανλής δεν είναι μουγκός, ούτε κανένα παιδάκι άμα θέλει να πει τα δικά του να είστε σίγουρος ότι θα τα πει… Εγώ δεν απαξιώνω τον κ. Αντώναρο, όπως κάνει αυτός εναντίον μου, όμως δεν μπορώ να μη δω με φοβερή περίσκεψη τις συνεχείς του επιθέσεις κατά του κ. Σαμαρά, ασταμάτητες. Και ο κ. Σαμαράς από την άλλη κάτι εκπροσωπεί στη Ν.Δ. Άρα ας αφήσουμε τη κουβέντα περί μουσαφίρηδων που είναι μια κουβέντα αντιπαραγωγική και πάμε στη μεγάλη συζήτηση, τι θέλουμε να εκπροσωπεί η Ν.Δ. στην ελληνική κοινωνία… Δε θεωρώ και πολύ μεσαίου χώρου όλη αυτή τη φρασεολογία “οι μουσαφίρηδες, τα σαπρόφυτα, οι ακροδεξιοί, οι παραφυάδες”, μα εδώ υποτίθεται ότι θέλουν μεσαίο χώρο, μεσαίος χώρος γίνεται με ύβρεις;» πρόσθεσε.
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης