Τα έκρυβε σε καλαμιώνα πίσω από την παράγκα του
Πάνω από 800 δόσεις ενέσιμης ηρωίνης συνελήφθη να κατέχει ένας τσιγγάνος σε περιοχή έξω από την Καλαμάτα και χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε για αγορά και κατοχή στο πλαίσιο διακίνησης ναρκωτικών. Παρά το αίτημά του, δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.
Είχε αγοράσει 170 γραμμάρια
Αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κατέθεσε ότι το Νοέμβριο του 2014 έφθασαν στην υπηρεσία πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος τσιγγάνος διακινεί ναρκωτικά, κρύβοντάς τα σε καλαμιώνα κοντά στο σπίτι του. Με συναδέλφους του έλεγξαν το σημείο, αλλά δε βρήκαν κάτι και άρχισαν παρακολούθηση της περιοχής. Κάποια στιγμή εμφανίσθηκε ο κατηγορούμενος τσιγγάνος, ο οποίος πήγε στον καλαμιώνα και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Πάνω του βρήκαν ένα βραχάκι ηρωίνης τυλιγμένο σε νάιλον, βάρους 86,3 γραμμαρίων, δύο φιξάκια ηρωίνης βάρους 1,1 και 1 γραμμαρίων, ναρκωτικά χάπια, ένα σουγιά και 140 ευρώ. Επίσης, μια ζυγαριά ακριβείας.
Στους αστυνομικούς ανέφερε ότι πριν από μισό μήνα είχε προμηθευτεί από Αλβανό στον Ασπρόπυργο 170 γραμμάρια ηρωίνης αντί 1.200 ευρώ, για προσωπική χρήση.
Ο αστυνομικός επέμεινε ότι οι πληροφορίες έλεγαν ότι διακινούσε, υποστηρίζοντας πως η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη για τις ανάγκες του ως χρήστη.
Δεν τον πίστεψαν
Στην απολογία του ο τσιγγάνος, είπε ότι έχει τρία παιδιά και κάνει εμπόριο μαναβικής, αλλά και τον παλιατζή, και πως βγάζει χρήματα ώστε να μπορεί να αγοράσει ηρωίνη και να ικανοποιήσει το πάθος του.
Ισχυρίσθηκε πως χρειαζόταν μεγάλη ποσότητα για τις ανάγκες του και πήγαινε στην Αθήνα για αγορά δύο φορές το μήνα.
Υποστήριξε, δε, ότι χρειάζεται 3-4 γραμμάρια ηρωίνης την ημέρα, για να προκαλέσει το εύλογο ερώτημα της Έδρας, πώς η πραγματογνωμοσύνη δε βρήκε ότι είναι τοξικομανής.
Για τη ζυγαριά ακριβείας, είπε ότι την αγόρασε 22 ευρώ, γιατί τον έκλεβαν οι πωλητές και ήθελε να ζυγίζει την ποσότητα που του πωλούσαν και όχι για να πουλάει ο ίδιος.
Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή του τσιγγάνου για αγορά και κατοχή στο πλαίσιο διακίνησης ναρκωτικών, καθώς η ποσότητα που βρέθηκε είναι πολύ μεγάλη για να υπολογισθεί για ιδία χρήση. Μάλιστα, ακόμη και το γεγονός ότι, εκτός από τη μεγάλη ποσότητα, βρέθηκαν πάνω του δύο «φιξάκια», μαρτυρεί ότι τα είχε για να τα διαθέσει και όχι για τον εαυτό του. Κατέληξε δε, ότι η πραγματογνωμοσύνη του γιατρού δεν αναφέρει ότι είναι τοξικομανής.
Με την εισαγγελέα συμφώνησε και η πρόεδρος της Έδρας και τον έκρινε ένοχο, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού.
της Βίκυς Βετουλάκη