Δε βρίσκει διασυνδέσεις των «5» με άλλες οργανώσεις η Αντιτρομοκρατική

Δε βρίσκει διασυνδέσεις των «5» με άλλες οργανώσεις η Αντιτρομοκρατική

 “Αρματώσου κι έλα στην Αλαγονία” καλούσαν τον κόσμο με φεϊγ βολάν

Τις διασυνδέσεις των 5 μελών της Ομάδα Ε–ΕΥ με άλλες ομάδες, οργανώσεις και άτομα ψάχνει η Αντιτρομοκρατική, μετά τη συλλογή όλων των στοιχείων, σχετικά με όσα εξελίχθηκαν από τη στιγμή που έφθασαν στην Καλαμάτα μέχρι τη σύλληψή τους.
Στο μεταξύ, οι πέντε είχαν προχωρήσει και σε ανάρτηση ανακοινώσεων σε διάφορα σημεία στην Πελοπόννησο, με τις οποίες καλούσαν τον κόσμο να αρματωθεί, να ανέβει στον Ταΰγετο και «να ενταχθεί στον επαναστατικό αγώνα των Έλλην Μαχητών», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Δεν προκύπτουν συνεργασίες
Όπως δημοσιεύσαμε και στο προχθεσινό μας αποκλειστικό ρεπορτάζ, κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική), της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, αλλά και της ΕΥΠ, ήρθαν στην Καλαμάτα και πήραν όλα τα σχετικά με την υπόθεση στοιχεία.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Θ», από τις πρώτες έρευνες που έκαναν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής δεν προκύπτει κάποιο στοιχείο ότι οι «5» είχαν διασύνδεση με άλλη ομάδα ή οργάνωση που να έχει παραβατική ή τρομοκρατική συμπεριφορά. Ωστόσο, συνεχίζουν τις έρευνές τους σε επίπεδο ατόμων, αλλά κι άλλων μελών της εν λόγω ομάδας.
Παράλληλα, στις έρευνες συμμετέχει πλέον και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κάνοντας «φύλλο και φτερό» τους ιστοχώρους που χρησιμοποιούσαν οι πέντε συλληφθέντες.
Επίσης, στο μικροσκόπιο έχει μπει και το πολυσέλιδο κείμενο με τίτλο «Υπερμνημόνιο – Memorandum και η επιβαλλόμενη μια νέα παγκόσμιος μασονική υπερθρησκεία και εκκλησία, από 2016 έως 2020», που βρέθηκε στο σπίτι του 52χρονου Καλαματιανού.

«Στ’ άρματα, στ’ άρματα»
Πάντως, η ομάδα των πέντε είχε φροντίσει να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της, όπως γράψαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, με τη διακήρυξη που είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα.
Παράλληλα, όμως, είχε αναρτήσει σε δημόσιους χώρους σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου ανακοινώσεις με τον τίτλο «Ομάδα Έψιλον – ΕΥ» Έλλην Μαχητές Ελλάς. Ο Ταΰγετος βρίσκεται υπό τη διοίκηση της Ομάδας Έψιλον – Ελλήνων Μαχητών».
Στο κείμενο που ακολουθούσε, καλούσε τους Έλληνες να πολεμήσουν μαζί τους για να «πάρουμε πίσω την Ελλάδα από τους Εβραίους, Μογγόλους, Βλάχους και Πολιτικούς».
Σε άλλο σημείο αναφερόταν: «Μόνο με αίμα και πόλεμο κερδίζονται πίσω αυτά που μας άρπαξαν. Ελάτε Έλλην να ενταχθείτε με τους Έλλην Μαχητές εις τον Ταΰγετο – Αλαγονία, να πολεμήσουμε όλοι μαζί για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν. Αν θες πίσω όλα όσα σου άρπαξαν και πούλησαν, αρματώσου και έλα στον Ταΰγετο – Αλαγονία, να ενταχθείς εις τον επαναστατικό αγώνα των Έλλην Μαχητών. Αδέλφια η επανάσταση ξεκίνησε».

της Βίκυς Βετουλάκη